Noorse schapen kunnen je jaloers maken

Een van de vijf Noorse schapen

Een van de vijf Noorse schapen


Met de hashtag #SheepWithAView is het verkeersbureau van Noorwegen een bijzondere actie begonnen. In het uitgestrekte land lopen schapen rond met een GoPro-camera op hun rug en die tonen je de hele dag hun uitzicht en dat is – als jij in je kantoortje zit – jaloersmakend.

Schapen leven vrijwel overal ter wereld, maar er zijn maar weinig plekken waar ze toegang hebben tot zulk afwisselend landschap en zulke ongerepte natuur als in Noorwegen. Jaarlijks worden ongeveer twee miljoen schapen losgelaten in de bossen en bergen, waar ze zonder toezicht vrij leven. Hun enige taak is bij te dragen aan de bescherming van het cultuurlandschap. De dieren kunnen zich overal vrij bewegen, zelfs in dorpen en steden. Oftewel: Noorse schapen hebben een goed leven. En jij kunt daar nu zelf getuige van zijn.

Vanaf nu zijn vijf schapen de hele zomer in vijf verschillende regio’s in Noorwegen onderweg, en zij nemen je mee voor een kijkje in hun dagelijks leven. In de grote stad, aan de oevers van de fjorden, op mooie stranden, in het groene binnenland en in het hooggebergte. Ze dragen hun eigen camera’s, hebben een eigen pagina op visitnorway.com en je kunt ze volgen op Instagram via #SheepWithAView en @SheepWithAView. Op deze pagina stellen de vijf schapen zich voor.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.