Ontdek het mooiste van Duitsland in NP De Hoge Veluwe

Ontdek het mooiste van Duitsland op de Veluwe.

Ontdek het mooiste van Duitsland op de Veluwe.

Wil je alvast een voorproefje op de vakantie? Dan kun je op zaterdag 25 en zondag 26 juni naar Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het park is dat weekend namelijk een stukje Duitsland in Nederland. Een weekend lang kunnen bezoekers kennismaken met alles wat Duitsland bijzonder maakt. Met delicatessen, Duitse wijn, muziek, theater, een foto-expositie en een paardenevenement.

Expositie
De dag voor de Duitse Dagen wordt de openlucht-expositie van topfotograaf Norbert Rosing geopend. Rosing is o.a. bekend van zijn werk voor National Geographic. Hij exposeert midden in de natuur foto’s van ‘Het Wilde Duitsland’; foto’s van de mooiste natuurgebieden van Duitsland. De expositie is te zien vanaf vrijdag 24 juni.

Streekmarkt
In het centrum van het Park is er op 25 en 26 juni een Duitse streekmarkt met tal van Duitse producten. Traditionele, maar ook verrassende. Het wijngoed van Prinz Salm uit Walhaussen benut De Duitse Dagen voor het introduceren van zijn wijn in Nederland. Op het plein klinkt de hele dag Duitse muziek en ook er is theater. Volkswagen presenteert zijn nieuwste auto van het type Tiguan, waarbij bezoekers een offroad-proefrit mogen maken.

Gebroeders Grimm
Voor kinderen loopt Frau Holle rond. Zij vertelt verhalen van de gebroeders Grimm. Een ballonkunstenaar maakt Duitse teckeltjes van ballonnen en de kinderen kunnen zich laten schminken als Sneeuwwitje, de Grote Boze Wolf of een van de zeven geitjes.

Paarden
Het Duits Verkeersbureau informeert bezoekers over actieve vakanties in Duitsland. Ook is er aandacht voor Duitsland als paardenland. Dat laatste is niet toevallig; op zondag 26 juni staat de Dag van het Paard voor een deel in het teken van Duitsland. De hoofdact wordt verzorgd door Anne Krüger en haar dochter. Met hun paarden, honden en ganzen verzorgen zij een show.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.