Populairste stranden van Malta

De stranden maken Malta aantrekkelijk.

De stranden maken Malta aantrekkelijk.


Op Malta kun je niet alleen een flinke dosis geschiedenis en cultuur opsnuiven, je kunt er ook een prima strandvakantie houden. Er zijn stranden voor iedereen, van windsurfers tot zonaanbidders. Kies uit goudkleurige en rode zandstranden, rotsstranden, idyllische lagunes of binnenzeeën. Op Gozo en Comino vind je een groot aantal verborgen baaitjes met helder water, ideaal om te snorkelen. En last but not least: het zwemwater bij de meeste Maltese stranden behoort tot het aller-schoonste water van Europa.

De belangrijkste badplaatsen en de grotere zandstranden liggen op het noordelijk deel van Malta. Malta’s meest populaire stranden zijn Mellieha Bay, Ghajn Tuffieha en Golden Bay. Voor kleinere en rustigere stranden moet je aan de noordwest kant van Malta zijn; vanaf Paradise Bay en Armier Bay kijk je prachtig uit op Gozo. Cafés en snackbars zijn op de grotere stranden het hele zomerseizoen open en dankzij Malta’s heerlijke klimaat gaat het strandleven tot een flink eind in oktober door.

Diving dog op Malta

Vlakbij het vissersdorpje Marsaxlokk ligt St. Peter’s Pool verstopt. Dit baaitje is alleen lopend te bereiken en heeft geen strand, maar er is plek genoeg op de platte rotsen om je handdoek neer te leggen. De Jack Russell die synchroon met zijn baasje van de klif afspringt heeft de baai met helderblauw water wereldberoemd gemaakt.(zie video hier onder) Als je deze twee in actie ziet is je strandvakantie op Malta compleet.

Het mooiste strand op Gozo is Ramla I-Hamra, wat niet verrassend Rood Strand betekent in het Maltees. Het grote strand heeft ongebruikelijk rood zand en wordt omringd door prachtige, ongerepte natuur. In het midden van de baai staat een standbeeld van de Maagd Maria, daterend uit 1881. Vanaf Ramla Bay kun je prachtig wandelen en een bezoek brengen aan de Calypso Cave, gelegen op de kliffen in de westelijke hoek van het strand. Vanuit de grot heb je een fantastisch uitzicht over de hele vallei.

Filmlocatie

Fijnproevers moeten zeker een bezoekje brengen aan de inham bij Mgarr ix-Xini. Op dit strand van Malta kun je genieten van een fantastische vislunch met uitzicht over de baai. En nog een reden om deze plek niet over te slaan: Brangelina heeft hier een tijd gebivakkeerd! De film ‘By the Sea’ is hier namelijk deels opgenomen.

De bekende ‘Diving Dog’ van Malta:

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.