Rügen ideaal voor watersporters

Op Rügen kun je als watersporters je hart ophalen.

Op Rügen kun je als watersporters je hart ophalen.

Lekker in de zon op het water zijn, dat is toch wel het ideaal van watersporters op vakantie. De wateren rond het eiland Rügen behoren tot de veelzijdigste watersportgebieden aan de Duitse Oostzeekust. Zowel de Oostzee als de ondiepe baaien bieden optimale omstandigheden voor zeilers, surfers, kiters, zwemmers en motorbootbestuurders. Brede baaien en lagunes die in de laatste ijstijd zijn gevormd maken dit gebied met wind uit alle windstreken erg aantrekkelijk voor watersporters. Ook Vorpommersche Boddenlandschaft, het grootste nationale park in Mecklenburg-Vorpommern, maakt deel uit van dit gebied. Langs de kust van Rügen, die in totaal meer dan 500 kilometer lang is, kunnen watersporters bij veel surfscholen en botenverhuurbedrijven terecht. Tussen de eilanden Rügen, Ummanz, Hiddensee, het schiereiland Fischland-Darß-Zingst en het UNESCO-werelderfgoed, het oude centrum van Stralsund, zijn meer dan 20 jachthavens, aanlegplaatsen en havens te vinden.

Watersportevenementen
Dat watersport diep in het DNA van het eiland verankerd ligt, bewijzen de jaarlijks terugkerende evenementen, zoals de zeilwedstrijd Rund Vilm, de Schwanenstein-wedstrijd in Lohme op 21 juni en de wedstrijd Rund Stubber vanaf Seedorf op 12 en 13 augustus. Volgend jaar wordt het seizoen weer geopend met de wedstrijd Rund Rügen in mei en de Stralsundse zeilweek Lauterbach begin juni.

Bijzondere vakantiebelevenissen op het water
Het waterpark “im Jaich” in Lauterbach, midden in het Biosphärenreservat Südost Rügen, is een bijzondere jachthaven. Watersporters komen er niet alleen voor de ligplekken, maar ook voor de drijvende vakantiehuizen, de vakantiewoningen op palen, de goed verzorgde gastronomie, de staanplaatsen voor campers en de zeilschool.
Ook in de natuurlijke haven Gustow, in het zuiden van het eiland Rügen, is geen spoor te bekennen van de stress van het dagelijkse leven. Wat je er wel kunt vinden? 150 zeilboten en de terrassen van de splinternieuwe oeverwoningen, waar natuurliefhebbers sinds mei 2016 van het panorama-uitzicht over de lagune kunnen genieten. Deze full-service haven is een duurzame zeilboothaven met winterstalling, groene daken, zonnewarmte, een kleinschalig warmtenet, WLAN, van groen voorziene voorgevels en energie-efficiënte gebouwen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.