Samen met je hond op wandelvakantie in Duitsland

Tijdens een wandelvakantie  over de Top Trails of Germany kan je hond gewoon mee.

Tijdens een wandelvakantie over de Top Trails of Germany kan je hond gewoon mee.

Samen met je hond lekker wandelen op vakantie, als dat geen vrijheid is! Een wandelvakantie komt voor hondenbezitters dan ook alleen in aanmerking als de trouwe viervoeter mee mag. Voor het kiezen van een vakantiebestemming is het daarom belangrijk dat honden welkom zijn in hotels en onderweg lekker kunnen ravotten. Op de meeste Top Trails of Germany, langeafstandswandelpaden in Duitsland, kun je een wandelvakantie uitstippelen langs hondvriendelijke hotels. Op Der Hochrhöner en de Goldsteig wordt de hond zelfs regelrecht in de watten gelegd.

Over de toppen van de Rhön
Der Hochrhöner, de wandelroute door het hartje van Duitsland op de grens van Hessen, Thüringen en Beieren, is een belevenis voor mens en hond. 5 wandeletappes voeren door het mooiste gedeelte van de streek: door het Rote Moor, een hoogveengebied waar vroeger turf werd gestoken, en door het typische landschap van de Kuppenrhön, met zijn afgeronde heuveltoppen, zoals de bizar gevormde Milseburg en de Wasserkuppe, de hoogste berg in de Rhön (950 m). Deze laatste wordt ook wel ‘Berg der Flieger’ genoemd, omdat de thermiek en het ontbreken van bomen perfect zijn voor zweefvliegers. In het arrangement zijn 5 overnachtingen met ontbijt, bagagevervoer, een wandelkaart en routebeschrijvingen inbegrepen. Vanaf € 375 p.p. incl. hond. Ook de transfer naar het Schwarze Moor is inclusief hond. In de pensions onderweg mag de hond ook op de nodige extraatjes rekenen.

Door het Beierse Woud
‘Ik wou dat ik een hond was’ – dat is het motto van een 7-daags wandelarrangement op de Goldsteig, de meer dan 600 km lange wandelroute in het Beierse Woud. De uitvalsbasis voor gemeenschappelijke wandelingen samen met andere hondenbezitters in en rond het Beierse Nationaal Park en het Tsjechische Nationaal Park Sumava is Hotel Sportalm in Philippsreut. Na een wandeling door de uitgestrekte bossen langs burchtruïnes en rustig kabbelende riviertjes worden de baasjes ´s avonds verwend met een 4-gangenmenu. Voor de hond staan een hondenbed, hondensnoepjes in de ‘Hundeecke’, speciale handdoeken en een hondenbar ter beschikking. Er kan zelfs een massage voor de hond worden geboekt! Dit bijzondere arrangement is vanaf € 425 p.p. te boeken.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.