Swift Group komt met twee nieuwe campers

De Swift Toscane.

De Swift Toscane.


Het is luxe en comfort wat de klok slaat in de nieuwe reeks campers van Swift. Afgelopen seizoen heeft Swift een succesvolle start gemaakt met de nieuwe Toscane Camperserie. Reden genoeg om de serie uit te breiden van 3 naar 5 modellen met de 794 QB en de 794 EB.

De Toscane 794 QB kenmerkt zich door een ruime zitgroep aan de voorzijde, een L-keuken in het midden met aansluitend de toiletruimte doorlopend naar de slaapkamer. Tegenover de toiletruimte met toilet en wastafel bevindt zich een prachtige douchecabine. Achterin de slaapkamer staat een in de lengte geplaatst tweepersoons eilandbed. Via het extra grote serviceluik in de beide zijwanden is de grote ruimte onder het bed makkelijk te bereiken.

De Toscane 794 EB heeft dezelfde indeling tot aan het slaapkamer/toilet gedeelte. Hier is de slaapkamer gevuld met twee enkele bedden die hoog geplaatst zijn, zodat er ruimte genoeg is voor een grote garage/opbergruimte onder deze bedden. Overigens zijn de twee bedden om te bouwen tot een tweepersoonsbed. Onder het bed bevinden zich vele handige opbergmogelijkheden zoals een hangkast en vakken voor bijvoorbeeld schoenen.

Fiat-motor

Komend jaar worden alle Toscane campers standaard geleverd met de nieuwe krachtige Fiat 130 PK Euro 6 diesel motor. Mocht men meer willen, dan is er altijd nog de optie om voor de 150 PK versie te gaan.

Naast tal van kleine detailwijzigingen zoals de vervanging van de kleine dakluiken door mini Heki luiken en de nieuwe achterverlichting is met name de constructie van de campers op een nog hoger plan gezet. Swift staat al bekend om de houtvrije constructie van haar campers met het innoverende Smartsysteem. Hierbij zijn alle houten constructie delen vervangen door “Pure”, een op polyurethaan gebaseerd product dat volledig waterdicht is. Inmiddels is de gehele buitenzijde van de camperopbouw voorzien van polyester in plaats van het veel kwetsbaardere aluminium. Bij dak, front, achter- en zijwanden geld dit ook voor de binnenzijde van de constructie.

Geen wonder dat Swift tot 10 jaar garantie kan geven op vochtinwerking in de opbouw.

In een app

Komend seizoen worden de Toscane campers uitgerust met “Swift Command”. Met dit systeem zijn vele functies van de camper via een app op de mobiele telefoon te controleren, zoals batterij conditiemeter, verlichting en waterpomp, binnen- en buitentemperatuur, binnen vochtigheidsgraad, verwarming, zonnepaneel laadconditie, en bluetooth aansluitingen.

Binnen in de vijf Toscane’s is het een en al luxe door het prachtig afgewerkte meubilair en de bekleding. De luxe camperaar zal het aan niets ontbreken door bijvoorbeeld een Truma Combi 4 (of 6) unit voor warm water en verwarming, 90 liter externe geïsoleerde vers watertank met niveau-indicator, 68 liter afvalwatertank ook met indicator, minimaal een 112 liter koelkast, een topklasse ovencombinatie inclusief gril, een kookstel voorzien van 3 gaspitten voorzien van vlamuitvalbeveiliging en elektrische ontsteking, een extra elektrische kookplaat (800 W), een magnetron en nog veel meer.

De nieuwe Swift Toscane is leverbaar vanaf september 2016. Swift campers worden in Nederland geïmporteerd door Caravan Trading Europe B.V. www.swiftcampers.com

Beeld van het interieur van de camper.

Beeld van het interieur van de camper.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.