5 tips tegen zakkenrollers op reis

Op vakantie moet je goed op je telefoon letten, anders ben je hem zo kwijt.

Op vakantie moet je goed op je telefoon letten, anders ben je hem zo kwijt.

Als toerist val je nu eenmaal op in een grote stad in het buitenland. Al jaren prijkt de smartphone bovenaan het lijstje van meest gestolen voorwerpen op vakantie. Door de toename van wifi-hotspots op vakantie, gaat de smartphone ook steeds vaker mee naar het terras, metro of discotheek. Dat verhoogt de kans op beroving en diefstal. Om dit te voorkomen raadt de politie je aan om waardevolle spullen goed op te ruimen. Handtassen, rugzakken of de broekzak zijn populaire plekken om iets uit te stelen. Om dit te voorkomen kun je denken aan de FlipBelt, die je helemaal onder je kleding kan dragen. Hieronder 5 tips tegen zakkenrollers:

1. Stop niks in je achterzakken of broekzakken: Bewaar wat je normaal in je zakken hebt, in de FlipBelt.

2. Let op bij drukte: Bij in- en uitstappen van de metro of bus, grijpen dieven hun kans. Ook bij toegangspoortjes is het opletten geblazen. In de rij voor een museum of andere bezienswaardigheid ben je ook niet automatisch veilig voor grijpgrage handen.

3. Laat je niet afleiden: Mensen die aan een toerist de weg vragen? Wees alert! Terwijl jij op de kaart staat te kijken, haalt iemand anders jouw zakken leeg.

4. Doe als een local: Dat valt niet altijd mee maar ga niet midden op straat uitgebreid een kaart bestuderen. Zoek een rustige plek op. Met een grote camera om je nek val je ook direct op als toerist.

5. Let op je omgeving: Moet je toch bellen op straat of iets anders opzoeken op je smartphone, let dan goed op. Ga niet midden op straat staan of bij de uitgang van een metro. Je telefoon kan dan zo uit je handen worden gegrepen.

Over FlipBelt
De FlipBelt is gemaakt van een vochtafvoerende spandex-lycra mix en is verkrijgbaar in negen kleuren. Omdat de band uit één stuk is gemaakt, is deze ook sterk en hoef je je geen zorgen te maken om lastige sluitingen die kunnen schuren en irriteren. Omdat je de spullen goed over de FlipBelt kan spreiden heb je ook geen last van oncharmante bulten en vallen deze niet op, boven of onder jouw outfit. Ook grotere smartphones zoals de iPhone 6s Plus, Samsung S6 en S5 of LG G4 passen zonder problemen in de FlipBelt. Adviesprijs: €29,99.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.