Deens kasteel komt op erelijst

Egeskov in het dorpje Kværndrup

Egeskov in het dorpje Kværndrup


Het Deense zestiende eeuwse waterkasteel Egeskov en zijn omringende tuinen in het dorpje Kværndrup op het eiland Funen komen steeds meer in de belangstelling. Het op eikenstammen in een grote vijver gebouwde slot is onlangs door het gerenommeerde Amerikaanse reismagazine Condé Nast Traveller opgenomen in de erelijst van Europa’s vijftig mooiste bezienswaardigheden. Op deze lijst staan beroemde namen als de basiliek La Sagrada Familia in Barcelona, het slot Neuschwanstein in Duitsand en de Universiteit van Oxford in Engeland.

Eigenaar en bewoner graaf Michael Ahlefeldt-Laurvig Bille zegt trots en vereerd te zijn met deze erkenning. “Het bevestigt dat wij op de juiste weg zijn met onze voortdurende inspanningen om Egeskov te ontwikkelen tot een internationale attractie”, aldus graaf Ahlefeldt.

Egeskov kreeg in 2012 de European Garden Award als ‘best ontwikkelde en gerestaureerde tuin in Europa’ en werd in 2013 door het Amerikaanse tv-programma CNN Travel op de lijst van 12 spectaculairste tuinen in de wereld geplaatst. De historische tuinen van het Deense kasteel omvatten 17 verschillende tuinkamers en een groot recreatiegebied met onder andere doolhoven, een boomtop-wandelpad en een route die kan worden afgelegd met Segways, elektrische eenpersoons vervoermiddelen.

Meer informatie: www.egeskov.dk en zie ook www.visitdenmark.nl/funen

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.