De foodie guide to Belfast

In Belfast valt genoeg lekker te eten, zeker als je weet waar je moet zijn. Foto: Brewbot.

In Belfast valt genoeg lekker te eten, zeker als je weet waar je moet zijn. Foto: Brewbot.

Bij Belfast denk je misschien niet gelijk aan een culinaire stedentrip, maar lekker eten kun je er zeker. De inwoners van Belfast weten waar je moet zijn en dat wordt in 2016 goed duidelijk gemaakt tijdens de viering van het jaar van Eten & Drinken. Tijdens een stedentrip naar de Noord-Ierse stad steek je deze foodlovers guide in je zak om zelf te genieten van een culinair feestje.

Hotspots
De innovatieve en unieke manier van koken die kenmerkend is voor de keukens van Belfast zal je verrassen. Om de dorst te lessen zijn er ook diverse brouwerijen met bijzondere bieren op de tap die je versteld zullen doen staan. Deze acht hotspots zijn een bezoekje waard

Say cheers!
Bierbrouwen en whiskydistilleren zijn gerespecteerde ambachten in de Ierse stad. Er zijn dan ook talloze pubs waar volledige aandacht is voor het proces dat vooraf ging aan de heerlijke resultaten op de bar. Bij Brewbot (451 Ormeau Rd) spat de liefde voor de goudgele rakkers er bij het personeel en de bezoekers vanaf. Hier geniet je van meer dan honderd biersoorten en heb je de mogelijkheid recepten voor jouw perfecte biertje samen te stellen. Nog een vernieuwende bierschenker is nieuwe bar The Woodworkers (20-22 Bradbury Pl), een hippe tent met respect voor het traditionele drankje. Proef de nieuwste vondsten van het personeel en zeg proost tegen hun expertise.

Een traditionelere pub vind je in The John Hewitt (51 Donegall St). De populaire bar heeft een uitgebreid aanbod aan lokale speciaalbieren waar de smaken van Belfast in al hun glorie naar voren komen. Daarnaast kun je rekenen op een stukje vermaak dankzij de traditionele Ierse live muziek die bijna dagelijks op de planning staat. De Errigle Inn (312-320 Ormeau Rd) is met het donkerbruine interieur en glas-in-lood het type Ierse pub dat over de hele wereld wordt nagebootst. Dit originele exemplaar serveert koude drankjes zoals het volgens de Ierse mannen hoort: met het vertrouwde geluid van sportwedstrijden op de achtergrond.

Smakelijk eten
Diversiteit is met name wat de restaurant scene van Belfast zo bijzonder maakt. De restaurants hebben toegang tot ingrediënten die op de drempel van de stad worden geproduceerd. Bij OX (1 Oxford St) geeft de chef-kok zijn draai aan seizoensgroenten door verrassende combinaties te maken waarbij je van een glas wijn kan genieten dankzij de in Parijs getrainde sommeliers. Aan boord van de Belfast Barge is het familierestaurant Holohan’s (1 Lanyon Place) waar je de Ierse cuisine kunt proeven met uitzicht over de rivier de Lagan.

Van de plaatselijke zeevruchten genieten kan bij Deanes Love Fish (28-40 Howard St), een casual restaurant waar fish & chips een upgrade krijgen tot verrukkelijke fruits de mer met frieten. Bij Stix and Stones (44-46 Upper Queen St) vind je een combi van vis en steaks. Hier arriveert jouw stukje vlees op een verwarmde steen, zodat deze kan nagaren. De topkwaliteit van Belfasts restaurants blijkt wel uit het aantal Michelinsterren.

Stedentrip
Het is duidelijk: de Ieren steken graag hun handen uit de mouwen om het beste van hun culinaire talenten te laten zien. Het jaar van Eten & Drinken is in leven geroepen om al het lekkers dat Noord-Ierland te bieden heeft te vieren en dat lukt in deze Ierse stad zeker. 2016 lijkt voor iedereen toch het jaar om kennis te maken met Belfast. En laat KLM nu net een nieuwe, rechtstreekse verbinding te zijn gestart naar deze stad. Je vliegt retour vanaf €110 (excl. boekingskosten).

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.