Glamping in stijl met Canopy & Stars

Glamping kan natuurlijk in een luxe tent, maar je kan het ook iets spannender maken.

Glamping kan natuurlijk in een luxe tent, maar je kan het ook iets spannender maken.

Veel campings bieden inmiddels een soort Glamping arrangement, zoveel zelfs dat het weer een beetje standaard wordt. Wil je een bijzondere Glamping vakantie? Dan ben je aan het goede adres bij de Britse reisorganisatie Canopy & Stars. Ze bieden bijzondere, romantische en ronduit vreemde vakantie accommodaties op de mooiste plekken in Europa. Denk kasteelvormige boomhutten, een verbouwde dubbeldekker bus, nomaden tenten, hobbit huisjes, oude kapelletjes, drijvende hutten, oude treinstationnetjes, zigeunerwagens en yurts.

Onvergetelijk
Ze zijn allesbehalve doorsnee, de vakantieverblijven van Canopy & Stars. Dwars door Europa zijn unieke, grappige en indrukwekkende glampeer onderkomens verscholen, die dankzij de nieuwe website van Canopy & Stars nu ook voor ons Nederlanders heel gemakkelijk te vinden zijn. De Britse reisorganisatie wil laten zien dat iedereen op een duurzame manier kan reizen zonder in te boeten op plezier, avontuur en zelfs luxe. Elk Canopy & Stars verblijf heeft zo zijn eigen manieren om een trip extra memorabel te maken: houtkachels, persoonlijk afgeleverde picknickmanden met ontbijt, badkuipen tussen de boomtoppen, hout gestookte sauna’s en nog veel meer andere zaken om te ontdekken.

Waar glamping begon
Canopy & Stars werd opgericht door Alistair Sawday, die tot zijn ergernis geen boomhut kon boeken waar hij een vakantie kon doorbrengen. Toen hij besloot om dan maar een andere bijzondere vakantie accommodatie te zoeken, kreeg hij het idee voor een reisorganisatie die iedereen de kans biedt om op een avontuurlijke en unieke manier te kamperen. In 2010 lanceerde hij de website met tien locaties in Groot Brittannië, inmiddels is dat uitgegroeid naar meer dan 500 vakantiebestemmingen in Europa. Canopy & Stars wordt daarmee gezien als de pionier van de glamping beweging en maakt onderdeel uit van Sawday’s, een bekende Britse reisorganisatie die persoonlijk uitgezochte, bijzondere vakantiebestemmingen aanbiedt.

Een kleine greep uit het aanbod:

The Beermoth Truck – Schotland
Eigenaar Walter kocht deze oude brandweerwagen van een museum en toverde hem om tot tweepersoons verblijf compleet met Victoriaans tweepersoonsbed en een hout gestookte oven. Deze truck staat midden in de weilanden van Kent, dus rust gegarandeerd. Je wordt hooguit wakker geblaat door een verdwaald schaap.

Monbazillac Treehouse – Dordogne
Tussen de boomtoppen voel je je koninklijk in je eigen kasteelvormige boomhut, compleet met torentjes. Je kunt er bubbelen in de hot tub op je eigen terras, met een ‘magnifique’ uitzicht over het prachtige landschap. De boomhut is met Franse charme ingericht en heeft een badkamer en keuken. Maar als je geen zin hebt om te koken, bereidt chef Vincent Lucas een heerlijk maal dat bij de boomhut wordt bezorgd.

La Jaima – Alicante
De man die deze bedoeïenen tent ontwierp, maakte ook de tenten voor koning Mohammed VI van Marokko en dat is te zien aan het overdadige Oosterse interieur vol zachte kussens. Over een steil ezelpaadje klim je naar je tent, die op een ietwat afgelegen plekje ligt. Ideaal om tot rust te komen, terwijl je aan de rand van je eigen zwembad van de zon geniet.

Badger’s Bower – Buckinghamshire
Achter de kerkdeuren van dit kleine heiligdom ligt een luxe verblijf verscholen waarin een reusachtig staand bad meteen de aandacht trekt. Hoewel het gebrandschilderde raam ook het bekijken waard is. Je enige buren zijn de plaatselijke dassen en dat terwijl je nog geen uur van Londen verwijderd bent.

Boeken
Canopy & Stars heeft een Nederlandse website gelanceerd, waardoor de avontuurlijke vakanties nu ook gemakkelijk vanuit Nederland te boeken zijn. Canopy & Stars biedt glamping accommodaties aan in Groot Brittannië, Ierland, Spanje, Portugal, Italië en in Neerlands favoriete vakantieland Frankrijk.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.