Last-minute kamperen in Franse Ardennen

Op Camping du Mont-Olympe sta je vlakbij het centrum van het stadscentrum van hoofdstad Charleville-Mézières.

Op Camping du Mont-Olympe sta je vlakbij het centrum van het stadscentrum van hoofdstad Charleville-Mézières.

Heb je nog geen vakantie geboekt, maar gaat het door het mooie weer toch wel kriebelen? Dan is een last-minute kampeervakantie in het Franse deel van de Ardennen een optie. De regio is gelegen op 4 uur autorijden vanaf Utrecht, is bos- en waterrijk, ideaal voor fiets- en wandelliefhebbers en staat bol van de geschiedenis in steden als Sedan, Charleville-Mézières en Rocroix. Met bijna 30 campings verdeeld over de regio is de bestemming geschikt voor kampeerders die hier een nacht willen slapen op weg naar het zuiden of vier weken willen vertoeven. Hieronder enkele campings die aan een meer of rivier liggen.

Voor ieder type kampeerder
Tent, camper, caravan, stacaravan of chalet, camping le lac du Douzy in het gelijknamige dorp ligt aan een meer en biedt opties voor ieder type kampeerder. Behalve een camping is er in Douzy ook een recreatieterrein waar je uiteenlopende watersporten kan beoefenen, skelteren, boogschieten, pingpong of midgetgolf kan spelen, springen op de trampoline en meer. De camping is toegankelijk voor gehandicapten, huisdieren zijn welkom en is gelegen nabij het bosrijke recreatiecentrum Le Bannet, het kasteel van Sedan en het viltmuseum van Mouzon. Camping Douzy heeft in totaal 59 plaatsen.

Centrum Charleville-Mézières op steenworp afstand
Aan de rand van de stad en toch middenin de natuur. Camping du Mont-Olympe staat aan de oevers van de Maas en toch op slechts 150 meter lopen van het stadscentrum van hoofdstad Charleville-Mézières. Het Rimbaud Museum, het plein Place Ducale en een zwembad met sauna, hammam en jacuzzi zijn alle na een korte wandeling te bereiken. De camping biedt 120 schaduwplekken waar eveneens plaats is voor campers. Faciliteiten omvatten wasmachines, wifi, speelhal, waterglijbaan, jeu de boules-baan en een haven met plek voor 88 boten tot 12 meter. Huisdieren zijn welkom en faciliteiten zijn toegankelijk voor gehandicapten.

Groen groener groenst
Camping Lac des Vieilles Forges in Les Mazures staat midden in de bossen en aan de oevers van het gelijknamige meer dat tevens een zandstrand heeft. Je kunt er watersportactiviteiten doen, vissen, paardrijden, jeu de boules spelen en kinderen kunnen zich vermaken in de speeltuin of met het animatieteam. De camping ligt vlakbij klim- en avonturenparken Elfy Park en Terre d’Aventures. Dieren zijn welkom, wifi is aanwezig, er zijn 200 kampeerplekken en 76 stacaravans.

Verwennerij
Bij camping Domaine de la Motte in Signy-le-Petit kun je kamperen combineren met een vleugje wellness. Naast 82 staanplaatsen, 15 bungalows, 5 vakantiehuisjes, een aantal stacaravans en chalets, biedt de camping ook een overdekt zwembad en een ‘espace détente’ met een solarium, hammam, sauna en tal van mogelijkheden voor massages en behandelingen. Het entertainment wordt verzorgd in de vorm van bingo, klaverjassen, jeu de boules, avondzwemmen, dansavonden en tal van kinderanimaties. Domaine de la Motte ligt op 5 minuten lopen van het gelijknamige meer met een zandstrandje en de mogelijkheid om te vissen en te waterfietsen. Wifi is beschikbaar.

Nederlands tintje
Ook camping la Samaritaine in Buzancy ligt aan een meer en is vader visliefhebber, dan kan hij zijn hengel uitgooien in de speciale visvijver. Deze camping heeft 98 kampeerplaatsen, 9 chalets en 6 stacaravans. In juli en augustus volop animatie voor kinderen. De omgeving leent zich bij uitstek om te wandelen, fietsen of paard te rijden. Personeel spreekt ook Nederlands.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.