‘Liever op reis dan kerstpakket’

Amsterdam populairste bestemming bij binnenlandse trips. Foto: Elkedagvakantie

Amsterdam populairste bestemming bij binnenlandse trips. Foto: Elkedagvakantie


Steeds meer bedrijven organiseren binnen- en buitenlandse stedentrips voor het personeel. Werknemers zijn bereid daarvoor andere geneugten, waaronder het befaamde kerstpakket, op te geven.

Personeel anno 2016 houd je niet langer tevreden met een extra vrije dag, een laptop van de zaak of het aloude kerstpakket. Werknemers van nu willen ervaringen. Nederlandse reisbureaus merken dat maar al te goed. De vraag van bedrijven naar zowel binnen- als buitenlandse stedentrips is de afgelopen jaren fors toegenomen, blijkt uit cijfers van Van Helden Travel uit Hilversum.

Wat daarin opvalt, is dat werknemers er geen probleem mee hebben om voor deze trips andere genoegens in te leveren. “Het kerstpakket vliegt er het eerste uit, merken we,” zegt directeur Anne-Marie van Helden. Eerder bleek al uit onderzoek dat 50 tot 80 procent van de Nederlandse werknemers er geen moeite mee zou hebben als het kerstpakket verdwijnt, zolang er iets anders voor in de plaats komt.

Top vijf stedentrips
Dat ‘iets anders’ is dus in toenemende mate stedentrips. “Amsterdam is de populairste binnenlandse bestemming,” vertelt Van Helden, wier reisbureau bekendheid verwierf als dé touroperator voor Bekende Nederlanders, topsporters en Vips. “Valencia, Budapest, Stockholm en Lissabon maken de top vijf compleet.”

Ook merkt de reisbranche weer een toename in het aantal geboekte verre vrienden- en familievakanties. De populairste verre bestemmingen zijn Zuid-Afrika, Amerika, New York, Dubai en Thailand. “Bij families gaat het vaak om verre bestemmingen tijdens de zomer- of kerstvakantie. Soms zijn het opa en oma die kinderen en kleinkinderen verrassen met een bijzondere safari.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.