Met de camper door Peru

Peru is ook te verkennen met een camper.

Peru is ook te verkennen met een camper.

Ben je op zoek naar je volgende avontuur? Dan is een campervakantie in Peru misschien iets voor jou. Naast Chili en Argentinië heeft camperreisorganisatie Travelhome haar Zuid-Amerika camperverhuuraanbod nu uitgebreid met de bestemming Peru. Campers kunnen opgehaald worden in de plaats Tacna in het zuiden van het land. Er is keuze uit acht verschillende types 4WD campers van 2 tot 4 personen en tevens is het huren van een GPS mogelijk.

Peru
De beste reisperiode is afhankelijk van de regio en de hoogte van het gebied, maar in het algemeen geldt dat de periode tussen mei en november goed is. In Peru mag je overal vrij kamperen en kun je cruisen over de Pan American Highway – de langste route ter wereld. Dichtstbijzijnde luchthaven voor Tacna is La Paz in Bolivia.

Attracties
Het zuiden van Peru is met steden als Arequipa, Puna, Cuzco en attracties als de Inca vallei, het Titicacameer, de Colca Canyon, de bijzondere tekeningen in de Nazca woestijn en uiteraard Machu Picchu een prima fly-drive bestemming. Het is ook mogelijk om een camper op te halen in de stad Arica in het noorden van Chili vlak tegen de grens met Peru. Andere ophaallokaties in Chili zijn Santiago, Punto Arenas en Puerto Varas. De campers hoeven niet ingeleverd te worden bij de ophaallokatie dus kan men een camper in Peru ophalen en in Chili inleveren of vice versa. Een liter benzine kost ongeveer 2,9 Peruviaanse Sol, €0,80.

Camper
Alle huurcampers in Chili en Peru zijn vierwielaangedreven dus off-road rijden behoort tot de mogelijkheden. Het kleinste campertype is een Altiplano Rooftent Jimny 4×4 met een daktent, geschikt voor 2 personen. Een 3-persoonscamper is onder meer de 6-meter lange Patagonia 4×4 Double Cabin met douche, toilet en koelkast. Voor 4 personen is er de Atacama 4×4 camper met een lengte van 6 meter en 80 centimeter en heeft een toilet, douche, radio, cd speler en koelkast.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.