Pelgrimsroutes wandelen in Italië

Wandelen langs eeuwenoude paden in Italië. Foto credit: Umbriatourism

Wandelen langs eeuwenoude paden in Italië. Foto credit: Umbriatourism


De pelgrimsroute naar Santiago de Compostela is erg populair, maar wist je dat er ook in Italië prachtige pelgrimsroutes te wandelen zijn? Een voorbeeld is de Cammino della Luce, het Pad van het Licht, dat deels door Umbrië loopt en in Rome eindigt. Naast de historierijke steden Perugia en Assisi loopt de route langs het Etruskische vestingstadje Todi. Een behoorlijk steil pad brengt je naar Amelia, prachtig gelegen op een rotsachtige heuvel, omgeven door groene olijfbomen. Breng hier zeker een bezoek aan de Agostino di Duccio sculpturen, de Duomo en de kerk van Madonna delle Cinque Fonti.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.