Prima reisweer dit weekend

Met je koffer op pad dit weekend? Het weer is er goed voor.

Met je koffer op pad dit weekend? Het weer is er goed voor.


Dit weekend begint de zomervakantie in Midden-Nederland. De vakantiegangers hoeven zich onderweg geen zorgen te maken om het weer, meldt Weerplaza.nl. In welke richting je ook vakantie gaat vieren, nergens is tijdens de reis sprake van noodweer of hinderlijke omstandigheden op de wegen vanwege andere weersongemakken.

In de nacht naar zaterdag liggen de minima in Nederland en de ons omringende landen tussen 10 en 15 graden en bijna overal is het droog. Zaterdag overdag wordt het snel warmer. In Nederland komen we rond 23 graden uit, evenals in het noorden van Duitsland. Iedereen die richting het zuiden reist kan zich opmaken voor (veel) hogere waarden. In het midden en zuiden van Duitsland, evenals in België en Noord-Frankrijk wordt het rond 25 graden. De informatieborden boven de Route du Soleil zullen ten zuiden van Lyon waarden laten zien die oplopen naar 30 tot 35 graden. Uiteraard is het verstandig om voldoende water/drinken bij de hand te houden, mocht er een lange file ontstaan in de hitte of bijvoorbeeld autopech.

Zondag zijn de weersomstandigheden ook prima om te reizen. Wel maken de Alpenlanden en het noorden van Italië dan kans op een bui, maar van noodweer is geen sprake. Zondag is het warmer dan op zaterdag. De tropische lucht, die zaterdag nog alleen in Zuid-Frankrijk is te vinden, breidt zich zondag ook over het midden van Frankrijk en het zuiden van Duitsland uit. Ook dichter bij Nederland gaat de temperatuur een graad of vier omhoog en komt daardoor zondagmiddag op 25 tot 28 graden uit.

Het weer op elk vakantieadres is hier te vinden: http://www.weerplaza.nl/wereldweer/

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.