Top 10 populairste souvenirs op London City Airport

Op de Engelse luchthaven London City Airport  zijn genoeg souvenirs te vinden.

Op de Engelse luchthaven London City Airport zijn genoeg souvenirs te vinden.

Als aandenken aan je vakantie wil je natuurlijk wel iets leuks mee naar huis nemen. London City Airport onthult vandaag de populairste souvenirs die door passagiers worden gekocht. Britse delicatessen staan bovenaan: zandkoekjes, toffee en thee eindigen het vaakst in de winkeltassen. Een groot deel daarvan wordt gekocht door Nederlanders, zij vormen op de Britten na de grootste groep passagiers op de Londense luchthaven. Gemiddeld worden er elke maand meer dan 107,500 transacties voltooid op London City Airport. De 90e verjaardag van de Britse koningin in Juni zorgde voor een stormloop op zandkoekjes op de luchthaven, met stip de nummer 1 souvenir op de lijst, in dit geval met speciale feestverpakking met een afbeelding van de koningin.

“We ontvangen passagiers van over de hele wereld en ze willen allemaal wat typisch brits en als het kan, wat lekkers meenemen naar huis. Door onze snelle check-in hebben passagiers meer tijd over om die perfecte souvenir te vinden. Of dit nu voor hun kinderen, hun partner of vrienden is.” – Declan Collier, CEO van London City Airport.

Zoete trek
Zoetekauwen kunnen hun lol op met de duizenden toffees die worden verkocht op de luchthaven. Men krijgt al trek bij het zien van e gigantische Toblerone in de vertrekhal. Die is ook erg populair onder passagiers, waarvan de meesten zakelijk reizen.

Thee van Fortnum en Mason komt op de tweede plaats op de lijst. Ook luxe goederen, waaronder champagne van Veuve Clicqout en Laurent-Perrier, vliegen uit de schappen als feestcadeau en staan op nummer 9 van de lijst. Je moet wel een erg goede vriend zijn, mocht je getrakteerd worden op het duurste cadeau dat je op de luchthaven kunt kopen: een limited edition Delamain Le Voyage cognac, voor 6,200 pond, bijna 7,500 euro. Deze staat overigens niet in de top 10 van meest verkochte producten.

Andere cadeaus op de lijst zijn Chanel Coco Mademoiselle Eau de Parfum, het best verkochte parfum met een plek op nummer 6. En een stevige 4e plek voor Hendrick’s Gin, tegenwoordig in Nederland een populair drankje om mee naar huis te nemen.

De top 10 meest verkochte cadeautjes en souvenirs die op London City Airport worden verkocht

1. Walkers zandkoekjes
2. Thee (Thee van Fortnum en Mason is het populairst in 2016)
3. Snoepgoed (Toblerone melkchocolade 400g is het populairst in 2016)
4. Whisky en sterke drank (Hendrick’s Gin 100cl is het populairst in 2016)
5. Parfums voor mannen en vrouwen (Chanel Coco Mademoiselle Eau de Parfum is het populairst in 2016)
6. Blik vol toffees
7. Koekjes (Fortnum en Mason koekjes zijn het populairst in 2016)
8. Cosmetica (Benefit mascara is het populairst in 2016)
9. Champagne (Veuve Clicquot en Laurent Perrier)
10.Speelgoedmodel rode dubbeldekker bus en zwarte taxi

Een aantal winkels die souvenirs verkopen zijn WH Smith, Aelia Duty Free en Dixons Travel, die in juni van dit jaar een nieuwe winkel op de luchthaven opende.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.