Waarom is er nog geen Pokémon pretpark?

Pokémon is al generaties populair. Foto: Elkedagvakantie

Pokémon is al generaties populair. Foto: Elkedagvakantie


Gezien het succes van Pokémon GO zou je verwachten dat er nu toch ook al wel ergens in de wereld een Pokémon pretpark zou zijn. Een zoektocht leert dat dat niet het geval is. Er is er enige tijd eentje geweest (een soort reizende kermis) in Japan, maar er zijn wel plannen. Universal Studio’s heeft aangekondigd een deel van het terrein voor Nintendo-figuurtjes in te richten, zowel in Hollywood als Orlando. En ook de vestiging in Japan krijgt zijn eigen Nintendo-onderdeel.

Super Mario

Daarbij gaat het niet alleen om Pokémon-figuurtjes, maar ook om de minstens zo populaire Super Mario Bros. Dit voorjaar werden de plannen voor het park in Japan gepresenteerd. Ze moeten 250 miljoen pond kosten. Het is de bedoeling dat het park gereed is voor de Olympische Spelen, die in 2020 nabij Tokyo in Japan gehouden worden. Bij de presentatie van de plannen dit voorjaar werd al aangekondigd dat het bedrijf met vijf nieuwe game-apps voor de mobiele telefoon zou komen voor het voorjaar van 2017. Inmiddels is Pokémon GO uitgegroeid tot een wereldwijd succes, waardoor de beurskoersen van het moederbedrijf in recordtijd opgestuwd werden.

Bedacht in 1991

Pokémon werd in 1991 bedacht door Satoshi Tajiri. Tajiri ging in zijn jeugd graag op zoek naar insecten in het nabijgelegen gebied van zijn huis, een hobby die hij later gebruikte bij het bedenken van Pokémon. Dit gebeurde doordat hij kinderen zag lopen met de zogenoemde Game Boy. Dit gaf hem het idee van insecten, die over een draad van het ene Game Boysysteem naar het andere zouden kruipen. Het idee resulteerde ook in een tv-serie, die draaide om fictieve wezens genaamd “Pokémon”, die worden gevangen en getraind door mensen, Pokémon Trainers. De bedoeling is dat die de wezen als een soort sport weer tegen elkaar laten vechten. Oorspronkelijk werd het uitgebracht als een duo role-playing game voor de Game Boy, die dan met elkaar verbonden konden worden. Dat spel was ontwikkeld door Game Freak en werd uitgegeven door Nintendo.

Nintendo to build £250m Super Mario theme park in Japan

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.