Zomerweer in Nederland!

De BBQ kan weer tevoorschijn komen, want we krijgen zomerweer!

De BBQ kan weer tevoorschijn komen, want we krijgen zomerweer!

Het is zomer, maar daar lijkt het niet op terwijl de regen met bakken uit de lucht komt vallen. Als het goed is krijgen we volgende week een beetje zomer. De temperatuur komt dagelijks boven de 20 graden uit en op een enkele dag boven de 25 graden. Het wordt wel de Nederlandse variant van zomerweer. Een enkele bui blijft op de meeste dagen dus mogelijk. Dat meldt Weerplaza.

Zomer
De weersverbetering wordt veroorzaakt door het Azorenhogedrukgebied. Dit hogedrukgebied laat vanaf morgen de luchtdruk bij ons al stijgen. Daardoor nemen de buien en de wind af en kan de temperatuur al wat winst boeken. Waar de temperatuur vandaag nog vrijwel overal onder de 20 graden blijft steken, wordt het morgen op uitgebreide schaal 20 of 21 graden.

Hitte
In het weekend krijgt het hogedrukgebied het even wat moeilijker. Een storing met wolken en regen trekt via Schotland en de noordelijke Noordzee naar Scandinavië. Wij krijgen met de randverschijnselen te maken. Zaterdag zijn er veel wolkenvelden, maar het wordt wel 20 tot 23 graden. In de nacht naar zondag en zondag overdag zorgt de wegtrekkende storing voor enkele buien in ons land. In Frankrijk, Portugal en Spanje is het hogedrukgebied wel de baas en daar barst de zomerhitte los. In delen van Spanje en Portugal wordt het dit weekend meer dan 35 graden. Maandag en dinsdag breidt deze hitte zich naar het zuiden van Frankrijk uit. Ook in ons land wordt het dan warmer. Plaatselijk wordt 25 graden mogelijk en als het hogedrukgebied krachtig genoeg is, kan het kwik nog enkele graden verder stijgen. Ook in de tweede helft van volgende week verwacht Weerplaza dagelijks 20 tot 25 graden, wel met nog steeds kans op een enkele bui.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.