Culinaire tips voor een stedentrip in Maastricht

In Maastricht kun je in de maand augustus genieten als foodie. Foto: Jean Pierre Geussens.

In Maastricht kun je in de maand augustus genieten als foodie. Foto: Jean Pierre Geussens.

Voor een bijzondere culinaire ervaring hoef je in de zomer niet naar het buitenland. Ook in eigen land is er genoeg te vinden om van te genieten. Dat is wel te zien aan de culinaire agenda van Maastricht. In Augustus vinden er meerdere evenementen plaats waar foodies hun hart bij ophalen. Zo is de lustrumeditie van ’t Preuvenemint; Het oudste gastronomische openluchtfestijn van Nederland, viert haar 35ste editie. Maar er is meer te beleven.

Maastricht aan Tafel – 7 tot en met 21 augustus 2016
De restaurantweek Maastricht aan Tafel is al zeven jaar een begrip in de regio. Foodies en fijnproevers genieten van mediterrane smaken, streekgebonden lekkernijen tot Aziatische specialiteiten. 24 uiteenlopende restaurants uit Maastricht en omgeving serveren een 3-gangen menu voor het symbolische bedrag van € 25,55 p.p. Aanschuiven bij 10 Maastrichtse cafés en wijnbars voor een ‘Borrel & Bite’, kan ook voor € 5,25 p.p. Een bijdrage van 55 eurocent gaat rechtstreeks naar het goede doel Stichting Stille Armen Maastricht.

Preuvenemint op ‘t Vrijthof – 25 tot en met 28 augustus 2016
Het grootste openlucht restaurant van Nederland is met zo’n 200.000 bezoekers een van de meest belangrijke trekpleisters van de stad. Bezoekers genieten vier dagen lang van culinaire hoogstandjes en de gastvrije sfeer. Tijdens dit lustrumjaar lanceert de organisatie van ’t Preuvenemint de ‘Preuvenapp’, met de ‘Preuvenegatie’ om gemakkelijk de gewenste stand te vinden op het Vrijthof. Toegang is gratis.

Gastronomische geheimen Maastricht – De hele maand augustus 2016
Andere smaakvolle activiteiten op de agenda, zijn de culinaire VVV Maastricht stadswandeling door Maastricht (enkel 13/8) of excursies op eigen gelegenheid. Zoals de ambachtelijke rondleiding georganiseerd door de 100% speltbakkerij de oude Bisschopsmolen (doorlopend di-zo). Verder is een wijnproeverij bij Thiessen in de stadswijngaard en haar prachtige kelders een absolute aanrader (13-14-20-21 aug.). Speciaal-bier liefhebbers gaan naar ambachtelijk stadsbrouwerij De Keyzer (13/8 & 20/8). Prijzen variëren van € 8,50 tot € 21,50 p.p.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.