Hondenliefhebbers het liefst naar Frankrijk

Zwembad voor baas en hond, toch ideaal op vakantie. Foto: Belvilla/ Italië, Toscane.

Zwembad voor baas en hond, toch ideaal op vakantie. Foto: Belvilla/ Italië, Toscane.

Als je een hond hebt is het aan de ene kant wel fijn om wat rust te hebben tijdens de vakantie en hem thuis te laten, maar aan de andere kant is het ook erg leuk om hem mee te nemen. Onderzoek van CASAMUNDO wijst uit dat er een constante stijging is van het aantal mensen dat de hond meeneemt op vakantie. Uit recente cijfers van het online vakantiehuizenportal blijkt dat dit 15% van alle Nederlandse boekingen over 2016 is. Met name vakantiehuizen zijn in trek onder hondenbezitters. Het meest populaire vakantieland is Frankrijk: meer dan 20% van alle boekingen met honden is naar ‘la Douce France’.

Populair
Het onderzoek van CASAMUNDO laat zien dat onze oosterburen met 14% de tweede plek hebben veroverd. Duitsland wordt op de voet gevolgd door Italië en Nederland (allebei 13%). Met een uitgerekte kustlijn, groene weilanden en de vele natuurlandschappen blijft Nederland, net als voorgaande jaren, een favoriete vakantiebestemming voor de hond: geen lange autorit, een bekend klimaat en de brokken van thuis zijn alom verkrijgbaar. Als het gaat om de populairste regio’s onder vakantievierende hondenbezitters staan Tirol en Toscane bovenaan, gevolgd door Brittannië en favoriete Franse regio’s onder Nederlanders.

Met z’n allen
Naast meest populaire vakantiebestemmingen heeft CASAMUNDO ook gekeken naar de samenstelling van het reisgezelschap. Zo’n 40% van de Nederlanders die met hun hond op vakantie gaan, reizen in grote groepen met familie of vrienden. Stelletjes staan met bijna 30% op de tweede plaats van reizigers die hun trouwe viervoeter meenemen op vakantie. Het merendeel, maar liefst 83%, neemt één hond mee op vakantie. Dit is een lichte stijging ten opzichte van vorig jaar.

Vakantiehuis
Hondenbezitters kiezen vaker voor een vakantiehuis dan een appartement, respectievelijk 52% tegenover 37%. Zowel voor honden als hun eigenaren is een vakantiehuis een ideale accommodatie. Vakantiehuizen zijn vaak geschikt voor grotere groepen die beschikken over een omheind buitenperceel. Hier heeft de hond genoeg ruimte om lekker rond te snuffelen zonder andere gasten te storen.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.