Kanazawa verkennen op de fiets

Een Japanse tuin die je kunt bezoeken. Foto: CC0/Pixabay

Een Japanse tuin die je kunt bezoeken. Foto: CC0/Pixabay


Kanazawa ligt op het eiland Honshu aan de Japanse zee en staat bekend als het centrum van  economie en cultuur. Een leuke manier om Kanazawa te ontdekken is per fiets. Kanazawa heeft namelijk een fietsverhuursysteem genaamd Machi-nori. Fietsen zijn gemakkelijk te huren met je creditcard en je betaalt maar 200 yen per dag; nog geen 2 euro. Ten minste, als je er voor zorgt dat je binnen 30 minuten op je volgende Machi-nori punt bent. Er zijn 20 van dit soort punten in Kanazawa, gelegen bij verschillende highlights. Zo fiets je door de straten langs de rivier in het Kazuemachi Chayagai district, breng je een bezoek aan het Kanazawa 21st Art Museum of bezoek je één van de beroemdste tuinen van Japan: de Kenrokuen garden. Met een gekregen wachtwoord kan je steeds je fiets pakken en een ander deel van Kanazawa ontdekken. Mocht je de 30 minuten overschrijden dan komt er per half uur weer 200 yen bij.
Tip: vergeet de kaart waar de Machi-nori pick up points op zijn aangegeven niet mee te nemen. Met deze kaart weet je precies waar je heen kan en wat je niet mag missen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.