Landvergnügen: slow camping bij de boer in Duitsland

Volkswagenbus in de wei bij bioboerderij Schafgarbe: Foto © Landvergnügen

Volkswagenbus in de wei bij bioboerderij Schafgarbe: Foto © Landvergnügen


Met de kampeergids van Landvergnügen en het bijbehorende vignet mag iedereen 24 uur lang zijn camper, kampeerbus of caravan neerzetten bij boerenbedrijven in heel Duitsland, van de Noordzeekust tot aan de Allgäu, van de Nederlands-Duitse grensstreek tot aan de grens met Polen. De kampeergids ‘Landvergnügen’ is nu voor het derde jaar in Duitsland op de markt en blijkt een schot in de roos te zijn. Een reden te meer het concept ook in het kampeergekke Nederland te promoten. Landvergnügen neemt deelnemers mee naar plaatsen die niet aan de bekende toeristische routes liggen en waar je ongestoord kunt genieten van de rust en de natuur.

Het idee

Met de kampeergids van Landvergnügen kom je op verborgen, idyllische plekjes en maak je kennis met een grote verscheidenheid van regionale landbouwproducten. Weg van de gebaande toeristische paden, een nachtje kamperen in een wijngaard, tussen de fruitbomen of op het erf met uitzicht over de grazende koeien. Neem een kijkje achter de schermen bij de producenten van regionale landbouwproducten en ervaar hoe ze actief bijdragen aan het behoud van het platteland.

470 bedrijven

Meer dan 470 boerenbedrijven, verdeeld over heel Duitsland, doen mee: groente- en fruittelers, wijnboeren, brouwers, imkers, koffiebranders, bakkers, olieslagers, kaasmakers, vissers en fokkers van schapen, alpaca’s, geiten, waterbuffels en Galloway-runderen. Met Landvergnügen maak je op een heel eigen manier kennis met Duitsland. In de gids staat een korte beschrijving van elke boerderij en wat je ter plekke aan zelfgemaakte producten kunt kopen: van brood, honing, worst en jam, tot heerlijke wijnen en likeuren.

Kosten

Elke Landvergnügen-kampeergids bevat een vignet waarmee je met camper, kampeerbus of caravan 24 uur lang bij een boerderij mag staan. De gids is te bestellen in de webshop van www.landvergnuegen.nl en binnenkort ook in de boekhandel (€ 29,90). Met de gids kun je een tocht plannen langs de boerderijen die je aanspreken. Even een belletje om je komst aan te melden is voldoende. Je gaat op bezoek bij gastvrije mensen, die je met zelfgemaakte producten zullen verwennen. Heel persoonlijk, want op de meeste boerderijen zijn niet meer dan drie staanplaatsen beschikbaar.

Van wie is dit idee?

De man achter Landvergnügen is Ole Schnack. Toen hij in 2012 met zijn gezin in een VW LK 28 Karmann uit 1986 op pad was in Frankrijk en met de Franse kampeergids ‘France Passion’ te gast was bij Franse boeren op de meest fantastische plekken, was hem meteen duidelijk: dit concept ga ik voor Duitsland ontwikkelen. Want het aantal camperaars stijgt en steeds meer mensen willen onthaasten en zijn op zoek naar inspirerende, authentieke belevenissen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.