Leef als kasteelheer op vakantieboerderij in Zuid-Tirol

Bij vakantieboerderij Burg Wolfsthurn verblijf je in een kasteel.

Bij vakantieboerderij Burg Wolfsthurn verblijf je in een kasteel.

Bij een vakantie op een boerderij denk je niet meteen aan een kasteel, maar het kan wel. Dit is één van de bijzondere vakantieboerderijen in het assortiment van Roter Hahn. Alle 1.600 werkende boerderijen hebben elk een eigen identiteit. Lekker buiten leven in Zuid-Tirol met niets anders dan het ritme van de dag. Een kleinschalige Roter Hahn vakantieboerderij is altijd gevestigd op een plek midden in de natuur. Wie verblijft op een vakantieboerderij in het Italiaanse Zuid-Tirol, kiest voor een avontuurlijke vakantie op een bijzondere locatie. Roter Hahn selecteerde 3 bijzondere boerderijen:

1. Leven als een kasteelheer
Bij een boerderij-accommodatie denk je niet snel aan een verblijf in een kasteel. Toch is het bij Roter Hahn mogelijk. Ecologische boerderij Burg Wolfsthurn ligt midden in het Andrianerbos, op een heuvel boven het dorpje Andriano. Auto’s zijn zeldzaam hier, waardoor het kasteeltje ideaal is voor een vakantie met het gezin. Kinderen halen hun hart op in de boomhut of speeltuin. Ouders ontspannen in de tuin met ligstoelen met uitzicht op de boomgaarden in het Etschtal en de ruige bergen van de Dolomieten. Daarnaast maken gasten van dichtbij mee hoe biologische landbouw werkt en ervaren zij de boerengastronomie met producten rechtstreeks van het land, zoals wijn, appels, jam en kastanjes.

2. Feng-Shui: bio-art op de boerderij
Als muren konden spreken… De 450 jaar oude biologische boerderij Oberglunigerhof dichtbij Meran is met oog voor detail gerestaureerd met biologische en milieuvriendelijke materialen. Dit heeft geresulteerd in vijf appartementen, ingericht volgens de Feng-Shui filosofie die leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden. Dankzij deze renovatie verblijven gasten tussen historische muren zonder afstand te doen van alle gemakken van de moderne tijd. Met het panoramische uitzicht, een zwembad met zoutwater en een kruiden- en groentetuin voor eigen gebruik, doen gasten nieuwe energie op. Deze werkende boerderij heeft appel- en wijngaarden.

3. Room with a view
Hoog boven Bolzano, te midden van glooiende wijngaarden en uitgestrekte appelboomgaarden, ligt de Wernerhof. De boerderij heeft uitzicht op het Dolomietengebergten. Met maar twee appartementen zijn gasten tijdens hun verblijf erg betrokken bij het leven op deze boerderij. Meekijken over de schouder van boer Helmuth als hij aan het werk is in de boomgaard of de wijnkelder, is dan ook helemaal geen probleem. Boerin Gabi verwent haar gasten graag met een gezond Zuid-Tiroler ontbijt met zelfgebakken brood en producten van de eigen boerderij. De boerderij is ideaal gelegen om wandeltochten te maken of de stad Bolzano met het Ötzi-museum en winkels te bezoeken.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.