Moselsteig mooiste wandelroute van Duitsland in 2016

Wandelen langs de Moezel. Foto: © Mosellandtouristik, D.Ketz

Wandelen langs de Moezel. Foto: © Mosellandtouristik, D.Ketz


Steile wijnhellingen in terrasvorm, schilderachtige wijnteeltdorpjes in prachtige valleien, imposante kastelen en Romeinse monumentale bouwwerken.

Slechts twee jaar na de opening is de Moselsteig al met ongeveer 41 procent van alle stemmen (bestaande uit 22.162 wandelaars, lezers van het tijdschrift Wandermagazin en de internetgebruikers van het tijdschrift) gekozen tot de mooiste wandelroute van Duitsland van 2016. Van begin januari tot eind juni 2016 konden wandelliefhebbers hun stem uitbrengen op één van de 10 genomineerde dagtochten en één van de vijf genomineerde langeafstandswandelpaden die ze het leukst vonden.

365 km lang
De Moselsteig is 365 kilometer lang en loopt vanaf de Franse grens langs de Moezel tot de Duitse monding bij Koblenz. De 24 verschillende etappes zijn heel indrukwekkend dankzij de afwisselende routes, fantastische uitkijkplaatsen en culturele hoogtepunten. Landschappelijke en culturele hoogtepunten zoals de steilste wijnberg van Europa: de Bremmer Calmont, het UNESCO-werelderfgoed in Trier, schilderachtige dorpjes zoals Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach, Zell (Moezel) en Cochem, plus schitterende kastelen zoals de burcht Eltz, liggen direct aan de wandelroute.

Herfstwandeling
Zeker in de herfst zijn de duizelingwekkend steile wijnbergen en -terrassen een lust voor het oog met de goudgele kleuren en de wijnboeren die op de wijnbergen werken om de oogst binnen te halen. Van dit soort unieke beelden kun je niet alleen genieten tijdens de 24 Moselsteig-etappen zelf, maar ook tijdens een wandeling op de momenteel 22 zijsprongen en droompaden van de Moselsteig. Sinds juli 2016 is de 18 kilometer lange Moselsteig-zijsprong Cochemer Ritterrunde met meer dan 800 hoogtemeters gemarkeerd en begaanbaar. Wandelaars worden beloond met een voortreffelijk uitzicht op het Moezeldal en op de beide hoogtepunten van de route: rijkskasteel Cochem en de ruïne Winneburg. De route kan ook in twee afzonderlijke routes van elk ca. tien kilometer worden verdeeld.

Meer informatie kun je vinden op www.moselsteig.de

Onze routetip:
De zijsprong Cochemer Ritterrunde
Afstand: 18,3 km
Duur: 7 uur
Moeilijkheidsgraad: moeilijk
Startpunt en eindpunt: Dalstation van de stoeltjeslift Pinnerkreuz
Meer info: Tourist-Information Ferienland Cochem, tel. 02671/60040

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.