Offline op kampeervakantie in Frankrijk

Voor het ouderwetse kampeergevoel ga je naar een Flower Camping.

Voor het ouderwetse kampeergevoel ga je naar een Flower Camping.

Geen internet hebben, in het dagelijks leven moet je er toch niet aan denken. Ook steeds meer vakantiegangers vinden een WiFi connectie belangrijk op vakantie. Maar het kan ook zijn dat je het juist over een andere boeg wil gooien en op vakantie offline wil zijn. Even echte rust. Dat kan op de Flower Campings in Frankrijk. Gezellig kletsen met de buren, een wijntje met de eigenaar, en een hele ris vriendjes en vriendinnetjes voor de kinderen. Zo’n plekje brengt je moeiteloos terug naar die heerlijke zomervakanties van vroeger, zij het in een modern jasje. Mooi weer, lekker eten en genieten van het Franse buitenleven. De mobiele telefoon? Die was er toen nog niet en die heb je nu niet nodig.

Eindeloos vakantie: travel like a local
Alsof je bij goede vrienden op bezoek gaat, zo voelt het op een Flower Camping. Maar dan wel bij vrienden met een prachtige stek in Frankrijk met zo’n 250 plekken voor tenten, caravans of glamping accommodaties. De eigenaars kennen de omgeving op hun duimpje en delen hun lievelingsplekjes met je. En omdat 76% van de gasten van Flower Campings Fransen zijn, is het een lokale ervaring. Dol op wijn? Dan is Camping Des Pins een aanrader, deze camping in de Bordeaux organiseert een wijntocht met proeverijen bij de beste wijnhuizen. Franse gastronomie vind je bij Le Domaine de la Faurie gewoon op de camping, in het restaurant kookt de chef gerechten uit de Pyreneeën. Leuk weetje: meer dan 60% van de Nederlandse Flower kampeerders laat het strand links liggen en kiest liever voor natuur, binnenland en de charme van het platteland.

Een plek onder de zon
Ook wie gewoon graag zijn eigen taal spreekt zit goed bij Flower Campings, want na de Fransen zelf boeken Nederlanders hier de meeste vakanties. Dit jaar zijn campings Ile d’Offard in Saumur, Le Peyrelade in Aveyron, Le Château in Drôme, Renéville in Normandië en Le Mas de Mourgues in de Camargues populair onder Nederlanders. Die zijn overigens goed herkenbaar: als je een tent met lampionnetjes, lichtjes, slingers en tafelkleedjes ziet is het hoogstwaarschijnlijk iemand uit eigen land. Wij houden er nou eenmaal van om op vakantie een soort tweede huis te creëren – lekker om bij rond te hangen voor een goed gesprek, drankje of potje voetbal met de buren. Daarnaast is het de ideale uitvalsbasis voor een bezoekje aan de markt, een avondje struinen op de braderie of een etentje in het dorp.

Kidsproof vakantievieren met Mister Flower
Op Flower Campings is er genoeg ruimte voor kinderen om te spelen. Hutten bouwen, spannende wandelingen op zoek naar wilde dieren, zwemmen in de rivier – met de Mister Flower Club is vervelen uitgesloten. Voor de oudere kinderen worden er sporttoernooien en discoavonden georganiseerd en ook met het hele gezin is er van alles te beleven. Op Le Peyrelade maak je de kanotochten, zo vanaf de camping en er zijn verschillende campings waar je ’s avonds met z’n allen om het kampvuur kunt zitten. Alle Flower Campings zijn ruim opgezet, zodat je nooit op iemands lip zit, maar ook de omgeving verkennen is een must. Simpelweg omdat het zo leuk is de lokale bevolking te ontmoeten, de dorpsfeesten mee te vieren en verse streekproducten te proeven.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.