Ontdek het magische fantasy spektakel Castlefest

Tijdens Castlefest waan je je even in een andere wereld. Foto: Rezien.

Tijdens Castlefest waan je je even in een andere wereld. Foto: Rezien.

Soms wil je even ontsnappen uit het echte leven en daar zijn festivals erg geschikt voor. Castlefest is daar een voorbeeld van. De 12e editie van dit fantasy en Middeleeuwen spektakel in Kasteel Keukenhof te Lisse staat voor de deur. De zaterdageditie is al bijna uitverkocht en ook voor de andere dagen loopt de kaartverkoop storm. Het belooft een bijzondere editie te worden met een ongedwongen sfeer, veel activiteiten en aanstekelijke muziek. Drie dagen lang kunnen jong en oud genieten van een wereld vol elfjes, orcs, goblins, heksen en feeën.

Record
Vorig jaar trok Castlefest een recordaantal van 35.000 bezoekers en ook dit jaar ziet het er naar uit dat de bezoekersaantallen worden verbroken. Vier podia en de Music Garden bieden muzikaal vermaak voor de bont uitgedoste bezoekers. De vele acts, workshops, verhalenvertellers, kraampjes op de gezellige markt en speciale Kinderrijk zorgen verder voor uren vermaak.

Hoogtepunt
Een van de hoogtepunten van Castlefest is de Wickerverbranding, een houten standbeeld dat door de Keltische druïden werd gebruikt bij vruchtbaarheidsrituelen. Men kan zelf ook items op de brandstapel leggen en samen met alle festivalbezoekers vormt het ritueel een magisch en energievol moment. Het jaar 2016 staat voor 9 jaar. Een 9 jaar betekent numerologisch een jaar van afronden. Afronden en beëindigen van wat in de wereld en in ons leven niet meer past en ons niet vooruit helpt. Dit jaar zal de Wicker in de krachtige vorm van een Draak verschijnen: de kracht van de draak staat voor verandering en transformatie. Zoals de draak zijn huid aflegt, zullen wij onze oude ballast en maskers moeten afleggen, om zo als een nieuw en getransformeerd wezen eruit te komen. De Wickerverbranding vindt op zaterdagavond plaats.

Bodypainting Festival
Castlefest start dit jaar op donderdagavond 4 augustus met een speciaal openingsconcert. Tijdens Castlefest krijgen bezoekers ook een sneak peek van het European Bodypainting Festival dat 13 en 14 augustus op Kasteel Keukenhof plaatsvindt. Er vinden bodypainting demonstraties plaats van Filippo Ioco (Verenigde Staten), Yvonne Zonnenberg, Alex Hansen (Brazilië) en Lora Tulchinski (Israël).

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.