Op zeilvakantie langs de Canarische Eilanden

Voor een zonnige zeilvakantie moet je op de Canarische Eilanden zijn.

Voor een zonnige zeilvakantie moet je op de Canarische Eilanden zijn.

In Nederland kun je goed zeilen, maar soms wil je ook wel eens wat anders. Ben je op zoek naar een goede locatie voor een zeilvakantie? Dankzij het zeeklimaat, de aangename passaatwinden en de geografische ligging zijn de Canarische Eilanden zeer geschikt voor het maken van een zeiltocht. Vanaf zee heb je zicht op de vulkanische gebergten, uitgestrekte stranden en zeeleven.

Uitzicht
Bekijk je vakantie eens vanuit een ander perspectief. Stap in een zeilboot en bevaar de wateren rondom de Canarische Eilanden. Op zee heb je zicht op de hoogste top van Spanje, namelijk de vulkaan Teide. Daarnaast ligt het centraal gelegen Nationaal Park, één van de vier nationale parken op de Canarische Eilanden op een hoogte van 3700 meter. Oogstrelend zijn ook de stranden en turquoise wateren van de Canarische Eilanden. Of wat denk je van de onderwaterlandschappen die zijn gevuld met koraal en zeeleven dankzij erupties van oude vulkanen?

Walvissen spotten op een Barco Azul
Walvissen spotten staat bovenaan de bucket list van veel toeristen. Dankzij de milde watertemperaturen zijn de Canarische Eilanden een thuis voor kortvinnige walvissen, tuimelaars, bruinvissen, bultrugwalvissen en zelfs grote zeeschildpadden. Zeilend langs de Spaanse archipel kan je dit zeeleven van dichtbij bekijken. Misschien spot je een nieuwsgierige dolfijn of grote walvisachtigen die jagen op vissen. Het is ook mogelijk om een walvistocht te ondernemen op een zogenaamde ‘Barco Azul’. Deze blauwe boten organiseren gecertificeerde expedities met respect voor de natuur waardoor de leefomgeving van de dieren gewaarborgd blijft.

Zeilwedstrijden
Sportliefhebbers halen helemaal hun hart op in de wateren rondom de Canarische Eilanden. Olympische medaillewinnaars van verschillende maritieme sporten trainen met de moderne en uitgebreide faciliteiten die verspreid over de eilanden te vinden zijn. Ook vinden er regelmatig wedstrijden plaats rond de Canarische Eilanden. Zeilschepen als Finn, 470, Flying Dutchman, Soling, Tornado, Star, Laser en Vela Latina dragen bij aan de rijke zeilhistorie. Er is dan ook een breed scala aan zeilscholen met gekwalificeerd personeel om je het zeilen te leren of je vaardigheden aan te scherpen.

Een veilige haven
Alle zeven eilanden beschikken over jachthavens dichtbij de beste winkelstraten. Deze havens zijn aanraders:

· Lanzarote – Puerto Calero Marina: Deze haven in het zuiden van Lanzarote wordt omgeven door winkels en biedt mogelijkheden tot het beoefenen van watersporten.
· Fuerteventura – El Castillo Marina: Naast een ruim aanbod aan ligplaatsen voor boten en schepen, waag je je hier aan verschillende wateractiviteiten zoals jetski-en, scubadiven of zelfs een tocht met een onderzeeër.
· Gran Canaria – Pasito Blanco Marina: Met ligplaatsen voor 388 schepen tot een maximale lengte van 40 meter lengte, ligt deze jachthaven dichtbij het toeristische centrum van Maspalomas, in het zuiden van Gran Canaria.
· Tenerife – Puerto Deportivo Los Gigantes: Deze jachthaven ligt naast de kliffen, genaamd Los Gigantes. Naast activiteiten als sportvissen, duiken, zeilen, kajakken en waterskiën is bieden deze kliffen een mooi panorama.
· La Gomera – La Gomera Marina: Dit is de meest uitgebreide jachthaven op La Gomera, gelegen in het oosten van het eiland, naast de hoofdstad San Sebastián en is een goede locatie voor de opslag van een zeilboot.
· La Palma – Puerto de Tazacorte Marina: Gelegen in een mooie omgeving aan de westkant van het eiland ligt deze gezinsvriendelijke jachthaven met tal van services. In de jachthaven kun je dineren onder de indrukwekkende sterrenhemel.
· El Hierro – Puerto de la Estaca Marina: La Estaca is de enige plek op het eiland El Hierro waar passagiersschepen kunnen aanmeren. De kade bevat een uitgebreid winkelgebied.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.