Parkeren bij vliegvelden veel goedkoper dan gedacht

Parkeren bij een vliegveld wordt door veel mensen te duur ingeschat.

Parkeren bij een vliegveld wordt door veel mensen te duur ingeschat.

Het is soms moeilijk om in te schatten hoeveel iets kost. Zo gaat het ook met parkeerkosten bij een vliegveld, dat blijkt uit onderzoek van Vliegenenparkeren.nl. In de maand juli is er aan de Nederlandse consument gevraagd wat zij denken dat de parkeertarieven zijn bij vliegvelden. Met de antwoorden van 272 respondenten kan geconcludeerd worden dat de parkeertarieven voor zowel parkeren op als rondom het vliegveld werden veel te hoog ingeschat. Met als grootste klapper Schiphol, men schat deze tarieven bijna dubbel zo hoog in dan dat deze daadwerkelijk zijn!

Parkeertarieven Schiphol
Parkeren bij Schiphol heeft een zeer duur imago en dit onderzoek bevestigd dat weer eens. Echter, zijn de parkeertarieven van Schiphol juist lager dan verwacht! Zeker indien men een parkeerplaats vooraf reserveert. Last minute een parkeerplaats reserveren kan er wel voor zorgen dat de reiziger €40,00,- extra betaald. Rondom het vliegveld bij een externe parkeeraanbieder parkeren loont, ook bij Schiphol.

Aantal dagen Inschatting   parkeerkosten Werkelijke kosten
8 dagen op Schiphol €99 €49,50 – €89,50
11 dagen op Schiphol €125 €69 – €104,50
8 dagen Schiphol externe aanbieder €76 Vanaf €38
11 dagen Schiphol externe aanbieder €96 Vanaf €52

 

Parkeertarieven Eindhoven Airport

De parkeertarieven van Eindhoven Airport bij het niet reserveren, liggen hoger dan die van Schiphol. Hier waren de meeste respondenten erg door verrast. Naar zeggen gingen zij er juist vanuit “dat parkeren bij een regionaal vliegveld altijd goedkoper zou zijn”. Desondanks worden de parkeertarieven nog steeds te hoog ingeschat! Dit geldt voor zowel de parkeertarieven van Eindhoven Airport zelf als de externe alternatieven rondom het vliegveld.

11 dagen parkeren Inschatting   parkeerkosten Werkelijke kosten
op Eindhoven Airport €93 €75
Eindhoven Airport externe aanbieder €72 Vanaf €62

 

Parkeertarieven Düsseldorf Airport

Parkeren op vliegveld Düsseldorf is ontzettend duur (11 dagen voor €269,50). Parkeren op het vliegveld wordt dan ook veelal gedaan bij een erkende parkeermaatschappij tegenover de luchthaven of rondom het vliegveld. Via het erkende product tegenover het vliegveld wordt u binnen 2 minuten door middel van de Sky Train naar het vliegveld gebracht. Dit kost voor 11 dagen €88. Wederom waren de inschattingen bij deze luchthaven hoger dan dat ze in werkelijkheid zijn.

11 dagen parkeren Inschatting   parkeerkosten Werkelijke kosten
op Düsseldorf Airport €98 €88
Düsseldorf Airport externe aanbieder €75 Vanaf €46

 

Parkeertarieven Charleroi Airport

De tarieven voor parkeren op het vliegveld van Charleroi Airport zijn ontzettend duur. Er is wel een P3 locatie maar deze ligt op 10 minuten afstand tot het vliegveld. Dit is zelfs nog een stuk verder weg dan de meeste externe opties. Dit is dan ook de reden dat deze locatie niet is meegenomen als zijnde ‘op het vliegveld parkeren’.

 

11 dagen parkeren Inschatting   parkeerkosten Werkelijke kosten
op Charleroi Airport €93 €149
Charleroi Airport externe aanbieder €75 Vanaf €66

 

Reden van onderzoek

Dit onderzoek is uitgevoerd door www.vliegenenparkeren.nl omdat de bezoekers van deze website vaak positief verrast waren door de lage kosten. Op deze website kan de bezoeker parkeerplaatsen bij vliegvelden in Nederland, Duitsland of België vergelijken.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.