Pokémon nemen wraak in Basel

Als je als stad mee weet te liften op een hype, dan kan dat je een boel bezoekers opleveren. Basel heeft dat dan ook slim gedaan door in te spelen op de recente populariteit van Pokémon Go. Ze hebben een hilarisch filmpje gemaakt waarbij Pokémon terug vechten en spelers van de app proberen te ‘vangen’ in levensgrote Pokéballs. Met de ludieke actie ‘Pokémon GO: The Revenge’ is de VVV van de Zwitserse stad Basel ingesprongen op de smartphone-hype van 2016. De video is een wereldwijde hit. Binnen een week is deze meer dan 90 miljoen keer bekeken en 2 miljoen keer gedeeld op social media. Daarnaast is het aantal Facebook-fans van de stad verdrievoudigd. De actie nodigt spelers uit voor een speurtocht door Basel: bij de meeste bezienswaardigheden zijn virtuele ‘Pokémon’ verstopt.

One Response

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.