Speel Escape Room nu ook voor de caravan

Je kan de ervaring van een escape room nu ook thuis of op vakantie meenemen.

Je kan de ervaring van een escape room nu ook thuis of op vakantie meenemen.

Wereldwijd zijn Escape Rooms enorm populair, maar Nederland spant de kroon. Zo zijn er wereldwijd ongeveer 10.000 geregistreerde escape rooms, waar gezelschappen zich vrijwillig laten opsluiten om binnen 45-60 minuten uit de ruimte proberen te ontsnappen. Uit onderzoek van Escape Rooms Nederland blijkt dat in eigen land op iedere 102 vierkante kilometer een escape room te vinden is. Nederland heeft hiermee wereldwijd het hoogst aantal escape rooms per vierkante meter. Fans kunnen vanaf 1 september ook thuis of op vakantie de spanning van een escape room beleven met ’s werelds eerste Escape Room bordspel.

Hype
Sinds 2014 zijn escape rooms een enorme hype in Nederland. Een escape room is een ruimte waar je met vrienden, familie of collega’s opgesloten wordt en een beperkte tijd hebt om door middel van puzzels en raadsels te ontsnappen. Door de enorm populariteit heeft de Nederlandse spellenuitgever Identity Games ‘s werelds eerste escape room bordspel ontwikkeld: Escape Room The Game. Net als in een real-life escape room draait het in Escape Room The Game om het oplossen van breinbrekende puzzels in een race tegen de klok.

Over Escape Room The Game
In 60 minuten tijd gaan spelers de uitdaging aan om één van de vier verschillende escape rooms op te lossen. Door samen verbanden te leggen tussen de op het eerste oog willekeurige aanwijzingen, moeten er binnen de tijd drie codes ontcijferd worden. Gedurende het spel worden er hints gegeven om de spelers op weg te helpen. De tijd van de Chrono Decoder tikt door en daarmee loopt de spanning verder op. Escape Room The Game bevat vier verschillende escape rooms die in moeilijkheidsgraad oplopen: ‘Prison Break’, ‘Virus’, ‘Nuclear Countdown’ en ‘Temple of the Aztec’. Later dit najaar volgen uitbreidingssets met nieuwe escape rooms.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.