Vind ‘Instagram-waardige’ accommodaties via Holidayguru

Als je echt lef hebt kun je in Peru tegen een bergwand aan slapen. Foto: NaturaVive.

Als je echt lef hebt kun je in Peru tegen een bergwand aan slapen. Foto: NaturaVive.

Op vakantie heb je bijna altijd wel toegang tot internet (als je daarvoor kiest). Of het nu op de wifispot van de camping is, in de supermarkt of via een bundel van je provider; vakantiefoto’s kunnen gedeeld worden. Voor de social media fans is het zoeken naar de ideale accommodatie waar je en een fijne vakantie hebt en de achterblijvers jaloers kan maken met mooie foto’s. Een luxe bungalow, een windmolen, een Harry Potter kamer, of slapen aan een rotswand op 300 meter hoogte. Vakantiedeal website Holidayguru biedt vakantiegangers naast ‘gewone’ vakantieadresjes ook een aanbod van zeer bijzondere, unieke en ‘Instagram-waardige’ accommodaties.

Slapen in een idyllische windmolen
Ook idyllisch – en vriendelijker voor de portemonnee dan de watervilla’s in Montego Bay – is een windmolen op het Griekse eiland Santorini. Deze bestemming staat bij veel mensen op de bucketlist vanwege de magische zonsondergang bij het dorpje Oia. Daarnaast staat het eiland bekend om haar karakteristieke windmolens die we allemaal kennen van de ansichtkaarten. In een van die windmolens is nu een sfeervolle en luxueus vakantieverblijf met privé zwembad gevestigd waar je met vijf personen comfortabel kunt overnachten.

Overnachten als in Zweinstein
Dat Harry Potter een ongekend succes is blijkt wel uit de lancering van het nieuwste boek gebaseerd op het toneelstuk ‘A cursed child’ en de bijbehorende Potter-mania. Jezelf ook onderdompelen in de wereld van de tovenaar kan bij het Georgian House Hotel in het centrum van Londen dat enkele kamers in de sfeer van tovenaarsschool Zweinstein heeft ingericht. Kamers zijn compleet met glas-in-lood ramen, hutkoffers, ketels, fluwelen gordijnen en een toog die je doen denken aan de leerlingenkamer van Griffoendor.

Zweven aan een rotswand op 300 meter hoogte
De avonturiers onder ons zullen tijdens een reis door Peru ongetwijfeld willen overnachten in de Skylodge Adventure Suites. Deze drie glazen capsules hangen aan de bergwand in de Heilige Vallei op zo’n 300 meter hoogte en vormen samen een miljoen-sterren hotel. Deze accommodatie is niet voor de faint-hearted, het is alleen te bereiken via een klim langs de bergwand. Eenmaal in de cabine is het verblijf comfortabel en van alle gemakken voorzien – inclusief badkamer.

In de klokkentoren van St. Pancras
Een stedentrip naar Londen wordt extra bijzonder met een overnachting in de klokkentoren van station St. Pancras International. Ooit was hier een hotel gevestigd dat in 1935 haar deuren sloot. Sinds kort kan er echter weer overnacht worden in een appartement van maar liefst 10 meter hoog dat 2 slaapkamers, een badkamer en-suite, een woonkamer en een keuken biedt. Vanuit de toren heeft men uitzicht op het naastgelegen King’s Cross Station. Bijkomend voordeel is dat de Eurostar treinen op St. Pancras aankomen. Het appartement heeft dubbelglas dus hoor je geen lawaai en voor de klokkengelui hoeft je niet te vrezen, de klok wordt mechanisch aangedreven.

Hostel next level
Ook backpackers hebben tegenwoordig keuze uit een groot aanbod van sfeervolle en bijzondere hostels. Zo is het King Kong hostel in Rotterdam wel een hele bijzondere. Dankzij o.a. de thematische kamers, een espresso bar, speelkamer, vintage meubels, hangmat en tv-lounge met Netflix is dit hostel verkozen tot het beste hostel in Nederland. Dat de tijden van vieze, groezelige backpackerhokken voorbij zijn bewijst deze accommodatie.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.