De 5 Beste Party Steden in Europa

Berlijn. Foto: Elkedagvakantie

Berlijn. Foto: Elkedagvakantie


Hoge hakken of afgetrapte gympen? Een colbertje of draag je het T-shirt van de nacht ervoor? Elke stad heeft haar eigen charme en club-etiketten. Dansen tot in de vroegte en daarna ontbijten aan het strand of in een historisch stadscentrum. Dit zijn de beste steden om een weekend stoom af te blazen.

1). BERLIJN – De stad waar ‘slaap’ een vies woord is

Berlijnse ‘Türsteher’ kunnen erg streng zijn en rijen van soms zelfs twee uur is niet ongewoon. Het beroemde Berghain is hier een klassiek voorbeeld van, waar het gerucht gaat dat de helft hier wordt afgewezen. Als dit je niet afschrikt wacht er eenmaal binnen genoeg avontuur. In deze stad is namelijk van de meest liberale als het gaat om diversiteit en rariteiten in clubs. Locaties zijn ook allesbehalve standaard; een openlucht bar aan de rivier, een donkere loods of geïmproviseerde muziek op het grasveld van in Mauerpark. Geen zorgen als je pas in de vroege uurtjes binnen komt; het uitgaansleven begint hier relatief laat maar veel clubs zijn dan ook open tot 12 uur in de middag. De Duitse hoofdstad staat bekend om haar techno en clubs zoals Watergate, Kater Blau, About Blank en Sisyphos doen hun naam eer aan.

2). BARCELONA – De ‘heetste’ plek

Barcelona’s top clubs BECOOL, Sala Apolo en Razzmatazz bieden iets meer variëteit in muziek dan de Berlijnse techno scene. Hoewel de rijen twee keer zo kort zijn, kun je hier dubbele temperaturen verwachten. Met een aangename 28 oC kun je na het uitgaan tot in de vroege uren naar huis lopen zonder trui. Het Spaanse eten is een goede basis voor de Sangria en Gin & Tonic tijdens het stappen. Probeer de traditionele chorizo en huisgemaakte tortilla tapas die overal in de stad te vinden zijn.

3). PRAAG – Alternatief en mainstream

In de Tsjechische hoofdstad, tussen de magische bruggen en oude stadspleinen, bevindt zich een van de grootste clubs van Centraal Europa, Karlovy Láznĕ. Hypnotiserende techno, melodische trance, hiphop of 80’s & 90’s muziek. Op elke dansvloer vinden reizigers een ander avontuur. Voor een minder toeristische avond zijn Palace Akropolis of Cross Club de betere keuze. Praag is relatief goedkoop en is populair onder reizigers die geen fortuin willen uitgeven aan een party-tour.

4). AMSTERDAM – Hypnotiserend modern

Na een ontspannen grachtentour met opa en oma en de nieuwste aanwinst het Rijksmuseum is het ’s avonds tijd om Amsterdam van een andere kant te bekijken. Radion, dé plek voor techno, is gelegen in Amsterdam Zuid. Een eindje fietsen maar zeker de moeite waard. Iets minder opgepoetst is OT301 op de Overtoom 301, met jazz in het café maar experimentele elektro in de grote zaal in het weekend. Het ritme van het Amsterdamse uitgaansleven wordt enigszins bepaald door De School, de zogenaamde opvolger van het beruchte TROUW dat in januari 2015 haar deuren sloot.

5). IBIZA – Paradijselijke feesten

In de beste clubs op het eiland, Amnesia, Pacha, Space en Privilege, zijn kleurrijke drankjes en lachende Spanjaarden onvermijdelijk. De ontspannen atmosfeer werkt door tot de volgende dag, waar tegen het middaguur de echte feestveteranen slapend op het strand te vinden zijn na een nacht doorhalen. Eenmaal uitgerust zijn er talloze grotten en ruïnes te ontdekken en het uitzicht op Ibiza is allesbehalve vervelend. Nachten op Ibiza zijn naast dynamisch en betoverend ook een van de duurste in Europa.

Op HomeToGo worden accommodaties snel op prijs vergeleken tussen verschillende websites, met GoEuro kiest men zelf de slimste, snelste of goedkoopste verbinding via verschillende vervoersmiddelen en alle mogelijke tours kunnen op GetYourGuide worden gevonden. HomeToGo (www.hometogo.nl) is volgens eigen zeggen ‘s werelds grootste meta-zoekmachine voor vakantiewoningen waarop consumenten makkelijk kunnen te zoeken en de resultaten van meer dan 7 miljoen aanbiedingen kunnen vergelijken. Door opties zoals slimme filters kunnen de bezoekers gemakkelijk hun ideale vakantiewoning vinden op basis van bestemming, reisdata, budget en voorzieningen van hun voorkeur. Het trio oprichters bestaat uit Patrick Andrä, Wolfgang Heigl en Nils Regge. Het bedrijf heeft momenteel 70 werknemers in dienst en is actief op 10 nationale platformen in Europa, in Rusland en in de Verenigde Staten.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.