Afghanistan, kun je daarop naar vakantie dan?

Afghanistan. Foto: CC0/Pixabay/WikiImages

Afghanistan. Foto: CC0/Pixabay/WikiImages


Rik Brinks (32) organiseert samen met zijn partner Caspar Steinebach onder de naam CultureRoad reizen “waarvan je moeder liever niet heeft dat je erheen gaat”, zo vertelt hij aan de NOS. Recentelijk is hij op reis geweest naar Afghanistan, een land waarvan het ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat er een groot ontvoeringsrisico is.

De gouden regel bij dit soort trips is dat je zoveel mogelijk moet opgaan in de omgeving, dus je gedragen als de lokale bevolking en niet met een grote camera om je nek lopen. “Af en toe waren er plekken waarover de tolk zei dat ze daar wat “steviger moesten doorlopen”. Vooral op drukke plekken. “Als je je camera pakt, zien die Afghanen ook wel dat je daar niet vandaan komt. En bedenk maar: als de verkeerde personen dat zien en een belletje plegen, kan dat tot grimmige situaties leiden”, aldus Brinks.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.