Airbnb pakt discriminatie door verhuurders aan

Appartementen in Rotterdam. Foto: Elkedagvakantie

Appartementen in Rotterdam. Foto: Elkedagvakantie


Airbnb gaat daadwerkelijk stappen ondernemen tegen verhuurders die discrimineren. “We’ll be implementing a new policy called Open Doors. Starting October 1st, if a Guest anywhere in the world feels like they have been discriminated against in violation of our policy – in trying to book a listing, having a booking canceled, or in any other interaction with a host – we will find that Guest a similar place to stay if one is available on Airbnb, or if not, we will find them an alternative accommodation elsewhere”, schrijft Airbnb-oprichter Brian Chesky op zijn weblog.

Andere namen

In de Volkskrant wordt de situatie treffend weergegeven: “Afgelopen mei stapte de 25-jarige Gregory Seldon naar de rechter nadat hij door een particuliere verhuurder in Philadelphia geweigerd was. Hij had een boekingsverzoek gestuurd, waarop verhuurder Paul reageerde met de boodschap: mijn stulpje is al verhuurd op die data. Vreemd, want de site toonde Pauls woning vervolgens als beschikbaar. Seldon nam de proef op de som en voerde het boekingsverzoek nogmaals uit, dit keer met behulp van twee nepprofielen van de witte mannen Jessie en Todd. Verhuurder Paul accepteerde hun verzoek meteen.”

Direct boeken

Een andere oplossing is het direct boeken van een accommodatie. De NOS daarover: “Er zijn op Airbnb al accommodaties die je direct kunt boeken, zonder tussenkomst van de verhuurder. Airbnb wil de komende tijd meer verhuurders overhalen om deze zogeheten Instant Book-optie aan te zetten. Begin 2017 hopen ze 1 miljoen direct boekbare kamers en appartementen op de site hebben.”

“Daarnaast zullen gebruikersprofielen er iets anders uit gaan zien’, aldus Bright. “Foto’s worden minder prominent getoond en andere informatie, zoals reviews van eerdere verblijven, wordt juist groter naar voren gebracht”.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.