DFDS bouwt grootste Lego-boot ooit

Je 150 jarige bestaan vieren met een simpele verjaardagstaart? Niet als het aan de cruiseferrymaatschappij DFDS ligt. Met behulp van 7.000 werknemers en meer dan een miljoen LEGO steentjes vestigden zij het wereldrecord ‘grootste LEGO schip ooit’ in het Guinness Book of World Records. Het schip, gedoopt tot Jubilee Seaways, is momenteel bezig met een Europese tour van Kopenhagen via onder andere Dieppe, Riga en Oslo naar Gotenburg. Van 11 tot 24 oktober zal Jubilee Seaways ook in Nederland te zien zijn, onder andere tijdens de speciale School Tour en LEGO World van 18 tot 24 oktober 2016 in Utrecht. Het imposante schip waarmee DFDS het wereldrecord heeft gebroken is twaalf meter lang, drie meter hoog en weegt bijna drie ton. In totaal spendeerden 7.000 DFDS medewerkers 900 uur om Jubilee Seaways te bouwen. “Ons doel was om onze 150e verjaardag te vieren met het bouwen van iets groots om deze bijzondere verjaardag nooit te vergeten. We vinden het hierbij belangrijk dat onze collega’s vanuit diverse landen, kantoren en schepen in Europa de kans kregen om bij te dragen aan dit unieke schip”, aldus CEO Niels Smedegaard.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.