Expositie over YouTube in Hilversum

Beeld en Geluid in Hilversum. Foto: Elkedagvakantie

Beeld en Geluid in Hilversum. Foto: Elkedagvakantie


Het medialandschap is in de afgelopen tien jaar snel veranderd: video kijken kan waar en wanneer men maar wil, iedereen kan zelf makkelijker dan ooit content maken en YouTube is het grootste online videoplatform geworden. Deze ontwikkelingen zijn de aanleiding voor Let’s YouTube: in samenwerking met YouTube en de YouTubers van dit moment presenteert ‘Beeld en Geluid’ in Hilversum vanaf 7 oktober 2016 een interactieve tentoonstelling waarin je de impact van YouTube op je leven ontdekt.

Amateurfilmer

Let’s YouTube neemt je mee langs de snelle ontwikkeling van YouTube in het veranderde medialandschap en de opkomst van de Creator, de eigentijdse opvolger van de amateurfilmer. Je gaat in de tentoonstelling ook zelf aan de slag: test je kennis en inzicht over de effecten van YouTube in challenges en scoor zoveel mogelijk punten. Daarmee unlock je de YouTube Rooms, waar je in de schoenen van de Creators stapt door een video te maken en te uploaden naar de Upload Bar. Daar zie je jouw video en die van andere bezoekers terug op grote schermen, en natuurlijk kun je ‘m ook op je eigen YouTube-kanaal uploaden.

Elke maand wisselt het thema en kiest en maakt een andere bekende YouTuber video’s die in de tentoonstelling te zien zijn op de Trending Wall. Na het eerste thema Your Life komen ook thema’s als Gaming, Music, Beauty en Journalism aan bod, en zijn er rond die thema’s toffe en leerzame events.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.