Haarlem virtueel bezoeken met bril

Bezoekers in het Teylers Museum in Haarlem. Foto: Elkedagvakantie

Bezoekers in het Teylers Museum in Haarlem. Foto: Elkedagvakantie

Wie overweegt een bezoek aan Haarlem te brengen, kan nu alvast een kijkje nemen via Virtual Reality. Wethouder Volksgezondheid, Kunst & Cultuur en Vastgoed van de gemeente Haarlem Jur Botter had de primeur. Uit handen van Esther Brasser, directeur van Haarlem Marketing, ontving hij de eerste ‘Haarlem Virtual Reality Cardboard’ die, in combinatie met een app, een virtueel bezoek aan de Spaarnestad vanaf nu mogelijk maakt.

Via de app met 360° video’s en foto’s en de tot bril te vouwen cardboard, waan je je midden op de Grote Markt. Vanuit daar kun je een kijkje nemen in het eeuwenoude Stadhuis, varen over het Spaarne en een bezoek brengen aan de Grote of St. Bavokerk met het beroemde Müllerorgel of grand café en bierbrouwerij Jopenkerk.

“Om eerlijk te zijn, ben ik gek van gadgets. Nieuwe innovatieve snufjes. Zeker wanneer ze een functionele toepassing hebben. Deze bril geeft de kijker de mogelijkheid om Haarlem te ervaren zonder dat men er is. Als opwarmertje om er naartoe te gaan of wanneer men nog eens terug wil denken aan de stad waar men geweest is. Het past helemaal bij Haarlem nu; creatief en innovatief.” Aldus wethouder Botter.

Vernieuwend


Haarlem Marketing zet volgens eigen zeggen deze vernieuwde technologie als eerste stad in Nederland in als marketingtool voor stadspromotie en wil hiermee potentiële bezoekers verleiden een ‘echt’ bezoek aan de stad te brengen. Het streven is om steeds meer hotspots aan de app toe te voegen, waaronder ook de Haarlemse musea. De applicatie Haarlem VR is ontwikkeld in samenwerking met EMansion en is vanaf nu voor iedereen gratis beschikbaar in de app stores van Android en iOS. De speciale Haarlem VR bril is verkrijgbaar bij VVV Haarlem, Grote Markt 2. Verpakt in een doosje met prachtige foto van de Grote Markt moet het een waar collectorsitem worden.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.