Japanse tuin alleen in oktober open

Een plattegrond van de tuin.

Een plattegrond van de tuin.


De Japanse Tuin met prachtige en zeldzame bomen en planten is het pronkstuk van landgoed Clingendael bij Den Haag. Omdat de tuin zo kwetsbaar is, is hij slechts 8 weken per jaar geopend. Van zaterdag 8 oktober t/m zondag 23 oktober is het weer zover en is de tuin, een plek van serene rust en bezinning, geopend voor publiek. De Japanse Tuin is in het begin van de 20ste eeuw aangelegd door de toenmalige eigenaresse van het landgoed Clingendael, Marguerite M. Baronesse van Brienen (1871-1939), ook wel freule Daisy genoemd. Per schip heeft zij enkele reizen gemaakt naar Japan. Zij heeft toen enkele lantaarns, een watervat, beeldjes en bruggetjes naar Nederland verscheept. Het is de enige Japanse Tuin in Nederland van rond 1910 en heeft daarom een hoge historische waarde.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.