Kiezen: Bangkok of Amsterdam?

Amsterdam heeft beslist nog veel plekken waar je nog nooit geweest bent. Foto: Elkedagvakantie

Amsterdam heeft beslist nog veel plekken waar je nog nooit geweest bent. Foto: Elkedagvakantie


Als geld niet het punt was, wat zou je dan kiezen Amsterdam of Bangkok. De laatste? Daarmee ga je mee in de mening van de meeste reizigers. Want Bangkok is de populairste bestemming wereldwijd volgens Mastercard Global Destinations Cities Index 2016. Maar Amsterdam staat wel in de top vijf van meeste bezochte Europese steden

Het rapport geeft inzicht in het soort reizen en lokale uitgaven. De Index biedt meer dan een ranglijst van de 132 meest bezochte steden in de hele wereld. Het toont het bezoekersvolume en schattingen van bestedingen voor het kalenderjaar 2016, daarnaast geeft het meer inzicht in hoe mensen reizen en ter plaatse hun geld spenderen. Omdat reizen en uitgaven in sneller tempo blijven groeien dan het wereldwijde BBP, zijn wereldsteden drijvende krachten van een bredere economische groei.

Londen voorgebleven

Volgens de studie, verwacht Bangkok 21,47 miljoen internationale bezoekers in 2016, daarmee blijven ze Londen, gerangschikt op de twee plaats, net voor. De geschatte aantallen internationale bezoekers die overnachten in de top 10 steden zijn onder meer:

  1. Bangkok 21,47 miljoen bezoekers
  2. Londen – 19,88 miljoen bezoekers
  3. Paris – 18,03 miljoen bezoekers
  4. Dubai – 15,27 miljoen bezoekers
  5. New York – 12,75 miljoen bezoekers
  6. Singapore – 12,11 miljoen bezoekers
  7. Kuala Lumpur – 12,02 miljoen bezoekers
  8. Istanbul – 11,95 miljoen bezoekers
  9. Tokyo – 11,70 miljoen bezoekers
  10. Seoul – 10,20 miljoen bezoekers

De grootste verrassing in de Index van dit jaar is de sprong die Dubai maakt op basis van internationale bezoekersbestedingen. De schatting voor Dubai is 31,3 miljard U.S. dollar, daarmee torenen ze ver boven Londen uit. Londen, nummer twee van de ranglijst, verwacht 19,8 miljard US dollar aan bezoekersbestedingen te ontvangen volgens de studie.

Verschuiving

“De manier waarop mensen reizen en hun geld besteden over de grenzen heen, geeft aan hoe verbonden en belangrijk deze wereldsteden zijn”, aldus Ann Cairns, voorzitter Internationale Markten, Mastercard.” Doordat de planning en de ervaring van de reis steeds belangrijker wordt, wil Mastercard deze elementen naadloos combineren door innovatie en connectiviteit.”
Snelst groeiende Destination Cities ranglijst
Het verschil tussen de mondiale top tien en de snelst groeiende top tien steden suggereert dat Azië / Oceanië, het Midden-Oosten en Afrika steeds belangrijker voor het wereldwijde economische landschap zijn geworden. Veel geanalyseerde steden in de Index laten toenemende groei zien, waarbij zowel belangstelling is voor het bezoeken als leven in de steden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.