KLM tapt nu Heineken-bier aan boord

Het boordpersoneel kreeg een speciale tapcursus om zo het perfecte biertje tevoorschijn te toveren.

Het boordpersoneel kreeg een speciale tapcursus om zo het perfecte biertje tevoorschijn te toveren.


KLM introduceerde de Heineken biertap-trolley aan boord van vlucht KL735 naar Curaçao. Met deze trolley tapt KLM haar eigen Heineken-bier in de World Business Class. Tapbier is geen vaste service aan boord. KLM gebruikt de tap-trolley zoveel mogelijk op bijzondere vluchten. Deze week wordt de trolley voor het eerst gebruikt tijdens een reguliere vlucht naar Curaçao.

Het is mooi om te zien dat twee grote Nederlandse merken een wereldprimeur hebben op het gebied van innovatie met het produceren van de eerste Heineken biertap aan boord van een KLM vlucht
Miriam Kartman, Executive Vice President Inflight Services

Het bier dat in de tap-trolley gaat, wordt vooraf goed gekoeld. Het fust zit in een sterk geïsoleerde huls waardoor het bier lang op temperatuur blijft. Een koud tapbiertje tijdens de hele vlucht is zo gegarandeerd. Een selecte groep cabinepersoneel volgde een biertapcursus. Zij tappen aan boord voor de klant een perfect biertje, dat qua samenstelling niet verschilt van normaal tapbier.

Innovatief ontworpen fust
KLM werkt voortdurend aan productinnovatie om het comfort van haar passagiers te vergroten. De tap-trolley is daarvan een voorbeeld. KLM en Heineken werkten lange tijd aan de trolley, die een zeer innovatief fust heeft. Het zogenoemde ‘BrewLock’ fust werkt op luchtdruk in plaats van C02. Dit is nodig omdat de luchtdruk in het vliegtuig verschilt van de luchtdruk op de grond. De luchtdruk brengt het ‘BrewLock’ fust op de juiste druk, compenseert de onderdruk aan boord en wekt de tapdruk op.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.