Krokodillen en kwallen krijgen ook plek in Friesland

Een krokodil. Foto: CC0/Pixabay/Angelo Giordano

Een krokodil. Foto: CC0/Pixabay/Angelo Giordano


AquaZoo Friesland, dat dit weekend de 100.000-ste bezoeker van dit jaar verwelkomde, blijft investeren en start eind 2016 met een nieuw bouwproject. De binnenruimte van het park, momenteel genaamd “AquaZoo Binnendoar”, krijgt een complete make-over. Waar nu nog enkel kleine reptielen- en vissoorten te bezichtigen zijn, komen hier volgend jaar ook zeeschildpadden, nijlkrokodillen,zwartpunthaaien, kwallen en geelborst kapucijnapen wonen.

Tijdens de herfstvakantie worden deze plannen aan bezoekers gepresenteerd. Van 15 t/m 23 oktober wordt er dagelijks om 14.00 uur een ‘Toekomst Tour’ van ongeveer 15 minuten door “AquaZoo Binnendoar” gegeven, waarbij de toekomstige dierenverblijven zowel mondeling als met behulp van bouwtekeningen gevisualiseerd worden. Ook mogen kinderen ideeën inbrengen. Zij gaan met tekeningen en knutselwerken aan de slag, bijvoorbeeld wat voor bed zou de krokodil fijn vinden, wat zouden de kapucijnapen leuk vinden om mee te spelen, etc. Ook kunnen de bezoekers een nieuwe naam voor “AquaZoo Binnendoar” bedenken, wat meer bij de toekomstige beleving past.

Naar verwachting zal de vernieuwde binnenruimte komend voorjaar heropend worden.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.