Je motor meenemen op reis nu makkelijker

De aanhanger speciaal voor twee motoren.

De aanhanger speciaal voor twee motoren.


Het jonge Duitse bedrijf Campwerk komt bij de camperbeurs Hardenberg met een nieuw product voor de liefhebber van zowel motorrijden als kamperen. Het gaat om een tenttrailer met mogelijkheid om tot twee motorfietsen of één quad mee te nemen. Veel motorrijders willen tijdens hun kampeervakantie het liefst hun motorfiets meenemen. Tot nu toe was daar niet een geschikte oplossing voor. Tot nu.

De Campwerk Bike aanhanger fungeert als transporter en vouwtent met tot ruim 4 slaapplekken, afhankelijk welke uitvoering. Met een laadruimte met een grootte die de gebruiker bepaalt, kunnen tot twee motorfietsen (de eigen motorfiets en die van de partner), of één quad worden meegenomen. Met het automatisch laadsysteem wordt het inrijden super eenvoudig. De motorfiets wordt op een slede gerold en dan elektrisch in de aanhanger getrokken. Zonder gevaar dat deze omkiept en zonder krachtinspanning. De daktent kan overigens ook worden afgenomen en op het dak van een personenauto worden gemonteerd.

Het geringe eigen gewicht (300 kg) en het hoge laadvermogen tot 1.000 kg zorgt er volgens de producent voor dat ook zware motoren zoals Goldwings probleemloos kunnen worden meegenomen. Datzelfde geldt voor quads en ATV’s. Campwerk Bike is er in een onroad en een offroad versie. Na de vakantie kan de aanhanger natuurlijk ook als normale transportaanhanger worden gebruikt.

Het model tenttrailer dat Campwerk vanuit haar standplaats Müllheim produceert, is gebaseerd op de Australische tenttrailers die ook in Europa steeds populairder worden. Deze tenttrailers kenmerken zich door het extreem snel kunnen opzetten, het zeer comfortabele vaste bed en de mogelijkheid om de aanhanger ook zonder tent te gebruiken. In Hardenberg heeft de bezoeker zelf de mogelijkheid om de tenttrailer op te zetten. Ivar van der Leij van Campwerk Nederland vertelt: “Het opzetsysteem van de tenttrailer is eenvoudig en zeer effectief. Binnen werkelijk maar 3 minuten is de basistent al opgezet. Omdat dat natuurlijk als fabrikant makkelijk gezegd is, brengen we een demomodel waarmee de bezoeker dat zelf kan proberen.”

Campwerk is tijdens de Camperbeurs Hardenberg van 23 t/m 25 september 2016 te vinden op stand 414. Meer informatie op www.campwerk.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.