Op ‘ontdekkingsreis’ naar Vuurland populairder

Patagonië. Foto: CC0/Pixabay/cnlopezv

Patagonië. Foto: CC0/Pixabay/cnlopezv


De Chileense rederij Australis, onlangs door de lezers van het reisblad Travel & Leisure verkozen tot beste rederij in het segment “small-ship ocean cruise lines” voor 2016 begint eind deze maand met een nieuw seizoen. De maatschappij noemt zichzelf specialist op het gebied van ontdekkingstochten op zee in Patagonië, Vuurland en rond Kaap Hoorn (het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika). Het bedrijf start met het passagiersschip Stella Australis opnieuw met twee spectaculaire routes tussen Ushuaia (Argentinië) en Punta Arenas (Chili).

“Onvergetelijke expeditiereizen op het water zijn momenteel de meest opvallende trend in de cruisesector. Geen duizenden passagiers, maar slechts een paar honderd avonturiers; geen zwembad met glijbanen of een theater met indrukwekkende shows, maar een focus op het avontuur en afgelegen natuurgebieden; geen tropische bestemmingen maar de woeste natuur van Patagonië en indrukwekkende landschappen van Vuurland. De artiesten aan boord zijn de gidsen die uitgebreid uitleg geven over de lokale flora en de fauna, de gletsjers en de geologie”, zo omschrijft Australis de eigen markt.

Stella Australis

De schepen van Australis worden speciaal ontworpen voor ontdekkingstochten als deze. Het passagiersschip Stella Australis is gebouwd in 2010 en volledig uitgerust voor een avontuur op het water. De romp van de boot is extra stevig en baant zich met gemak een weg door de ijzige wateren. Verder is het schip uitgerust met een aantal Zodiacs (rubberboten) om passagiers naar moeilijk bereikbare plekken te brengen, zoals afgelegen natuurgebieden of gletsjers. Alle expedities vanaf de boot zijn inbegrepen en er is altijd een keuze in moeilijkheidsgraad. Meer informatie: www.australis.com/mp/

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.