Segways niet meer welkom in Praag

Rondleidingen met Segways zijn populair op veel toeristische locaties, zoals hier in Brugge. Foto: Elkedagvakantie

Rondleidingen met Segways zijn populair op veel toeristische locaties, zoals hier in Brugge. Foto: Elkedagvakantie


Na diverse klachten en aanrijdingen mocht je met een Segway al niet meer bij toeristische hotspots komen, zoals de Karelsbrug. Maar nu is het gebruik van een Segway voertuig in het historische stadscentrum van Praag helemaal verboden.

Te veel Segways
Een Segway tour is een leuk alternatief als stadstour. Je bent net wat sneller, je bereikt alle populaire attracties en het is minder vermoeiend. In het oude centrum is het aantal Segwaytours in de afgelopen zes jaar geëxplodeerd. Het historische centrum van Praag wordt jaarlijks door 6,6 miljoen toeristen bezocht. Door de stijging van deze gemotoriseerde tweewieler in de straten van Praag is het gevaarlijk geworden. De klachten stromen binnen en er zijn al diverse ongelukken gebeurt.

Tijd voor maatregelen
De gemeente heeft bekend gemaakt dat in augustus 2016 segways niet meer welkom zijn. De nieuwe wetgeving verbiedt het gebruik van de Segway voertuigen op de trottoirs, fietspaden en straten in het historische centrum van Praag. Wanneer het verbod van kracht gaat zullen Segways verdwijnen uit het stadscentrum, waaronder Mala Strana, Hradcany en de oude binnenstad. Dat zijn de belangrijkste toerisitische plekken van Praag. Op een Segway rijden wordt ook verboden in wijken zoals Namesti Miru en Letná, gelegen buiten het historische gebied. Toeristen worden door middel van informatiemateriaal geïnformeerd over het verbod. Organisaties die Segway tours aanbieden moeten nu een alternatief gaan aanbieden.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.