Twee nieuwe hotels in Amsterdamse Houthavens

Beeld van een van de hotelkamers.

Beeld van een van de hotelkamers.


Op de kop van de Danzigerkade in de Houthavens van Amsterdam worden twee nieuwe hotels gerealiseerd. Het betreft het hippe MOXY, een nieuw hotelmerk van Marriott International, en een Residence Inn by Marriott, een hotelmerk dat zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten. MOXY is een gedurfd, hip hotelconcept dat zich richt op Generatie X en Y. Residence Inn is een Extended Stay hotel dat zich richt op gasten die langer in de stad verblijven. Naar verwachting openen de hotels hun deuren in het najaar van 2017.

180 kamers er bij

Zowel de 120 kamers tellende MOXY, als de Residence Inn, dat 60 hotelkamers krijgt, zijn volgens de initiatiefnemers een aanwinst voor zowel de stad als geheel als de Houthavens als opbloeiende toplocatie. Het Extended Stay karakter van de Residence Inn is een primeur voor Amsterdam. Beide merken behoren tot de internationale Marriott organisatie. In het pand, dat uitkijkt over het IJ, worden tevens een restaurant, een zwembad en een fitness gerealiseerd.

MOXY

MOXY is een nieuw merk van Marriott International, dat hiermee invulling geeft aan de snel groeiende groep ‘limited service hotels’ in Europa. MOXY richt zich op de Millennial-reiziger, die begrijpt dat stijl ook geleverd kan worden tegen een aantrekkelijke prijs. MOXY biedt de kracht van stijl, innovatie en technologische snufjes, die Generatie X en Y verwachten. Van moderne kamers tot een levendige lobby met café; MOXY biedt een gedurfde, zelfbewuste en hippe ervaring.

Residence Inn

Residence Inn is een hotelconcept dat zich richt op reizigers die langer in de stad verblijven, meestal vijf of meer nachten. Dit segment hotels wordt Extended Stay hotels genoemd. Residence Inn voorziet in de verschillende behoeften van gasten die lang verblijven. Elke hotelkamer is eigenlijk een suite en groter dan een normale hotelkamer waar verschillende zones om te slapen, te werken, te eten en te ontspannen aanwezig zijn. De suite is zelfs uitgerust met een volwaardige keuken met kookplaat, magnetron, ijskast en een vaatwasmachine, zodat gasten op hun gemak kunnen genieten van een zelf gekookte maaltijd. Daarnaast zijn er sociale ruimtes die gasten de kans biedt om buiten hun kamer te ontspannen. Gasten kunnen dagelijks genieten van een ontbijt (inbegrepen in de kamerprijs), een drankje in de bar/lounge of een lichte maaltijd, die te koop is in de ‘Markt’.

Twee nieuwe hotels in Amsterdamse Houthavens 10

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.