Verdwalen in een mais-doolhof, ’t kan weer

Een doolhof in het Openlucht Museum. Foto: Elkedagvakantie

Een doolhof in het Openlucht Museum. Foto: Elkedagvakantie


Iedereen heeft wel mooie jeugdherinneringen (dat is in ieder geval te hopen) en misschien zit daar ook wel eentje bij aan een doolhof. Want dat vindt toch elk kind fantastisch? En als je op die leeftijd bent dan vind je dat er ‘veels te weinig doolhofs’ zijn in Nederland. En misschien is dat ook wel zo, alleen niet in deze tijd van het jaar. Dan zijn er namelijk her en der mais-doolhoven in het land.

Zoals deze in Ommen, waar ze ditmaal een speciaal thema hebben. “Dwalen tussen de hoge maisstengels in ons maisdoolhof. Maar ook: “het geheim van de zonnebloemen oplossen!” Hét thema van dit jaar in ons maisdoolhof. Professor Zonnebloem overal zonnebloemen geplant rond en ín ons maisdoolhof. Hij wil ze onderzoeken, maar helaas er moet eerste een geheim ontrafeld. Dat wordt dus dwalen én de professor helpen! Er zijn opdrachten voor jong en oud in ons maisdoolhof.” Er is ook een doolhof in Marknesse en in Lemelerveld.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.