Vietnam als strandbestemming: Waar moet je zijn?

Het strand van Da Nang Bay in Vietnam. Foto: CC0/Pixabay

Het strand van Da Nang Bay in Vietnam. Foto: CC0/Pixabay


Thomas Dijkhuizen van de website Verrassend Vietnam geeft speciaal voor Elkedagvakantie.nl in dit artikel antwoord op de vraag: ‘Vietnam als strandbestemming: Waar moet je zijn?’

Ben je op zoek naar hagelwitte stranden, een glasheldere zee en een rijk onderwaterleven? Ga naar Vietnam! De 3400 km lange kustlijn van Vietnam en haar eilanden heeft de strandliefhebber een aantal prachtige pareltjes te bieden. Volgens ons vind je de mooiste stranden van Vietnam in het zuiden des lands. We zetten onze 5 favorieten voor je op een rij.
1. Bai Nhat ( Con Dao eilanden )
In de zoektocht naar het mooiste strand van Vietnam hebben wij onze favoriet gevonden op het eiland Con Son wat onderdeel is van de Con Dao archipel. Een korte vlucht vanuit Ho Chi Minh City brengt je naar deze prachtige eilanden groep. Bai Nhat is alleen toegankelijk tijdens eb, maar als het hoge water weggetrokken is wordt je beloond met een prachtig strand. Het uitzicht kan zo het toneel geweest zijn van een Jurrassic Park film en het hagelwitte zand en helderblauwe water maken dit strand het mooiste van Vietnam. Op de meeste dagen ben je waarschijnlijk ook nog eens de enige bezoeker. Een aanrader is om ook de zonsondergang mee te pakken aangezien deze spectaculair is.

2. Bai Sao ( Phu Quoc )
Gelegen aan de oostkust van Vietnam’s grootste eiland Phu Quoc ligt het hagelwitte Bai Sao beach. Dit is het strand uit een vakantie folder. Wit zand, azuurblauw water en een rits palmbomen maken het plaatje af. Je vind er enkele restaurants en loungebars en je kunt activiteiten als waterskiën en snorkelen doen. Voor het mooiste stuk van het strand ga je naar de noord kant en strijk je neer op de loungestoelen van het paradise restaurant. Lange tijd was Bai Sao nog onontdekt maar daar komt nu verandering in. Ga dus snel voor de grote resorts het hele strand overnemen.

3. Doc Let ( omgeving Nha Trang )
De populaire badplaats Nha Trang staat bekend om de mooie stranden en het goede uitgaansleven. Volgens velen is de stad echter te druk geworden. Maar niet getreurd want 50km ten noorden van de stad vind je het prachtige Doc Let beach. Dit is de plek voor als je een paar dagen plat wilt op een hagelwit zandstrand en af en toe een duik wilt nemen in het heldere water. Ook kun je hier prima snorkelen en duiken en als je van uitzichten houdt kun je gaan beach parasailen. Direct aan het strand liggen een aantal prima resorts in alle prijsklassen en de meeste bieden ophaalservice aan zodat je de rit vanuit Nha Trang niet zelf hoeft te regelen. Doc Let wordt vaak overgeslagen door reizigers die Vietnam aan doen en dat is zonde want dit is zonder twijfel het mooiste strand van het Zuid Vietnamese vasteland.

4. Bai Dam Trau ( Con Dao )
Nog zo’n pareltje op Con Son eiland. Dit is het strand wat je ziet tijdens de landing met het kleine propellervliegtuigje. Dit is waarschijnlijk het meest idyllische strand dat je kunt vinden in Vietnam. Het warm gele zand, het helderblauwe water en de naaldbomen aan de rand maken dit een speciaal landschap. Helaas zijn er nog geen hotels direct aan het strand maar je kunt er wel heerlijk loungen bij een van de bars en restaurants. Neem je snorkel mee want je kunt hier ook prima snorkelen direct vanaf de kant. En vergeet ook niet de rotsen aan de zuidkant van het strand over te klauteren zodat je beloond wordt met nog een prachtig verschuild strand.

5. Long Beach ( Phu Quoc )
Uiteraard mag in deze lijst het populairste strand op het eiland Phu Quoc niet ontbreken. Long beach is de plek om te verblijven als je dit mega relaxte eiland bezoekt. Hier vind je de beste resorts en restaurants direct aan het strand. En als dat nog niet genoeg is kun je hier genieten van de mooiste zonsondergang die het land te bieden heeft. De rits wuivende palmen, het warm gele zand en de jadegroene heldere zee maken dat dit een van onze absolute favorieten is.

Tips voor een reis naar Vietnam

Door het nabijgelegen Thailand met haar prachtige stranden heeft Vietnam nooit de status gehad als strandbestemming. Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen zijn er echter genoeg prachtige stranden in het land te vinden. Combineer dat met een rondreis langs de indrukwekkende natuur en je hebt de ingrediënten te pakken voor een reis die je niet snel meer zult vergeten. Tenslotte zijn hier nog enkele tips voor je om je reis naar Vietnam te plannen.

  • Vergeet niet het noorden van het land te bezoeken als je op zoek bent naar prachtige natuur. De rijstterrassen van Sapa of het machtige Halong Bay wachten op je.
  • Een simkaart met 3g internet is gemakkelijk te installeren. Deze kun je gebruiken om taxi services als Grab en Uber te boeken.
  • Steek de straten in de grote steden langzaam over zodat de duizenden brommertjes om je heen kunnen manoeuvreren.
  • Een ritje met de trein is absoluut aan te raden. De uitzichten vanachter het raam zijn onvergetelijk.
  • Neem een jasje mee aangezien sommige delen van het land een stuk kouder kunnen zijn dan je zou verwachten van een tropisch land.
  • Er is een groot netwerk aan binnenlandse vluchten die de reistijden aanzienlijk verkorten. Voor de prijs hoef je het niet te laten.
  • De grootste grot ter wereld is niet zo lang geleden ontdekt in het Phong Nha Ke Bang National Park. Dit natuurpark is een van de absolute hoogtepunten Vietnam.

 

One Response

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.