Vijf redenen om dit najaar Dublin te bezoeken

Dublin is van oudsher een aantrekkelijke bestemming. Foto: archief Elkedagvakantie

Dublin is van oudsher een aantrekkelijke bestemming. Foto: archief Elkedagvakantie


Dublin staat bekend om het bruisende centrum, authentieke pubs, boeiende geschiedenis en natuurlijk muziek. De stad kent vele gezichten die Dublin als stedentrip verfrissend anders maken. Bezoek het muzikale Temple Bar District, maak een wandeling in de Dublin Mountains of vier samen met de Ieren Halloween tijdens het Bram Stoker Festival. Vanaf 30 oktober wordt het nog makkelijker om Dublin te bezoeken met de nieuwe lijndienst van KLM van Amsterdam Schiphol naar Dublin Airport. Vijf bijzondere redenen waarom Dublin deze herfst dé citytrip-bestemming is.

1. Indrukwekkend landschap
Door het milde zeeklimaat is het in het najaar heerlijk vertoeven in Ierland. Dublin is omgeven door prachtige natuur en de stad is dan ook de ideale uitvalsbasis om de nabije omgeving te ontdekken. Neem de regionale trein (DART) en binnen 30 minuten bevind je je aan de kust of in de bergen, waar het uitzicht over de stad en de baai fenomenaal is.

2. Muziek
Dublin ademt muziek! Waar je ook bent, op elke straathoek en vanuit iedere pub klinken de typische klanken van de Ierse muziek, maar de stad heeft ook een reputatie hoog te houden als het gaat om hedendaagse muziek. Een citytrip aan Dublin is dan ook niet compleet zonder een bezoek te brengen aan de vele lokale pubs of bars waar je wordt getrakteerd op livemuziek van talentvolle bands.

3. Ierse gezelligheid
Niet voor niets is Dublin al drie keer uitgeroepen tot de ‘vriendelijkste stad van Europa’ door de internationale beoordelingssite TripAdvisor. De inwoners van Dublin verwelkomen iedere bezoeker met een warm welkom. Ze zijn gastvrij, hebben een aanstekelijk gevoel voor humor en de gezelligheid in de stad is dan ook nooit ver te zoeken.

4. Bezienswaardigheden
Een tour in de Guiness brouwerij met een adembenemend uitzicht over de stad is een unieke ervaring als je in Dublin bent. In en rondom de stad is nog veel meer te beleven en te zien,waaronder Malahide Castle of het beroemde Trinity College. Door laatstgenoemde heeft de stad zelfs een plekje op de UNESCO-Werelderfgoedlijst van ‘Steden van de literatuur’ veroverd.

5. Griezelig Halloween
Ieren vieren al 2000 jaar Halloween en van 28 tot en met 31 oktober komt de donkere kant van Dublin tot leven met talloze spookactiviteiten tijdens het vierdaagse Bram Stoker Festival. Van Halloweenoptochten en vampierfeesten tot filmevenementen en tentoonstellingen. Door de spannende mix van avontuurlijke kunst, literatuur en drama komen er jaarlijks meer dan 40.000 bezoekers op dit festival af.

Nieuw: KLM vliegt rechtstreeks op Dublin
Vanaf 30 oktober vliegt KLM twee keer per dag in 1 uur en 40 minuten naar de Ierse hoofdstad. Een enkele reis is te boeken vanaf €78,-. Kijk voor meer informatie en vluchttijden op www.klm.nl.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.