Wandel door een Italiaans dorpje in Wales…


De video die hier boven staat is iets ouder, maar geeft wel een goed beeld van het gehucht Portmeirion in Wales. Het dorpje is een gebouwd door architect Sir Clough Williams-Ellis naar het voreebeeld van een Italiaans stadje. De schepper heeft altijd ontkent dat hij het Italiaanse dorp Portofino als voorbeeld heeft genomen. De bouw strekte zich uit over de periode 1933 – 1972. Portmeirion heeft de afgelopen zomer een enorme invasie van Britse toeristen te verwerken gekregen. Door Brexit en de terreur-aanslagen hadden veel Britten er namelijk voor gekozen om in eigen land te blijven. Door Portmeirion te bezoeken hadden ze nog wel een beetje het idee in het buitenland te zijn.

Mocht je er je volgende vakantie naar toe gaan, hier zijn nog 10 dingen die je in deze omgeving kunt doen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.