Wat is de beste winterband?

Een winterband zorgt er voor dat je ook onder extreme omstandigheden goed op weg kunt. Foto: Elkedagvakantie

Een winterband zorgt er voor dat je ook onder extreme omstandigheden goed op weg kunt. Foto: Elkedagvakantie


De Dunlop Winter Sport 5 is volgens het testteam van de ANWB de beste winterband van 2016. “Daarachter komen 10 banden die 3 sterren scoren en die we kunnen aanraden. Twee banden raden we slechts beperkt aan.Dat zijn de BF Goodrich g-Force Winter en de Matador MP92 Sibir Snow”, zo schrijft de ANWB in het testrapport.

En: “Tenslotte 2 banden die slecht scoorden, die raden we niet aan. Dat zijn de Firestone Winterhawk 3 en de Kleber Krisalp HP2.” Ook werden er all-season-banden getest: “Van de zeven geteste all seasonbanden (bandenmaat 205/55 R16V) kunnen we er twee aanraden, de Michelin CrossClimate en de Vredestein Quatrac 5. De Michelin is overtuigend de testwinnaar. In de zomer zit deze band op het niveau van een goede zomerband. De slijtage is zeer laag net als het brandstofverbruik. Op nat wegdek presteert de band zowel in warme zomerse als in koude winterse omstandigheden goed. Op sneeuw heeft de CrossClimate niet het niveau van een echte winterband maar scoort de band wel een voldoende.”

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.